torsdag 18 oktober 2012

DIY - tyllampa


Minns ni när det var Belysning som torsdagstema i Fabriken och att jag då bland annat smed planer att göra en egen svart variant på den här fina lampan.


Härom veckan gick den dagliga barnvagnspromanden till Kungens Kurva där både Ikea och Stoff&Stil är belägena. Med mig hem fick jag en lampskärm för 69 kr och fyra meter svart tyll för 16 kr/metern (ja, plus en hel massa annat såklart. Ikea och Stoff&Stil är ju den sortens affärer där det är omöjligt att inte köpa minst sju extra saker utöver ursprungsplanen).


Klipp, klipp, slita, ritsch, ratsch. Bort med tyget från lampskärmen och börja sy fast tyllet på den kala stommen. Ännu en gång blev jag påmind om att sy för hand inte ligger högt upp på min 10-topplista över saker jag tycker om att göra. Men med hjälp av en dos envishet och Grey´s Anatomy på TV så fick jag det klart i alla fall.


Tadaa! Min alldeles egengjorda tyllampa för knappa tvåhundra kronor, istället för köpeversionen som går lös på 5300 kronor.
Svår att göra? Inte det minsta.
Tråkig att göra? Ja, ganska.
Sprider mys och stämningsljus? Det kan jag lova!


Missa för guds skull inte att kika in hos Fabriken idag för där är veckans tema DIY och jag gissar att det kommer bjudas på ett överflöd av fina/roliga/smarta/inspirerande DIY-projekt.

18 kommentarer:

  1. Vad roligt att du visar lampan! Jag försökte göra en sån för nåt år sedan, jag kände också att originalet var på tok för dyrt för min budget. Min blev inte alls bra, jag gjorde inte som du och lampan blev aldrig en lampa utan bara en skärm men tyll som stog rakt ut. Men nu när jag ser hur du gjorde kanske jag kan plocka fram den där tyllen och göra ett nytt försök. För jag tycker fortfarande att det är en väldigt fin lampa!

    SvaraRadera
  2. sååå fin,har vit tyll hemma,så det är bara att sätta igång.../Marit

    SvaraRadera
  3. Så fint det blev Petra! Jag blev jätteglad när jag såg att det var du som presenterade DIY-temat på Fabriken. F´Grattis och snyggt jobbat! :)

    Jag önskar dig en fin dag!
    Kram Sofia

    SvaraRadera
  4. Verkligen superfin! Blir så inspirerad av alla dina projekt! :)

    SvaraRadera
  5. Såå söt den blev. Blir lite sugen själv.

    Och wow, middagen halv 8 hos dig skulle jag inte vilja missa, mycket inbjudande.

    Tjing Mia :)

    SvaraRadera
  6. Fint! Liknar lite en ballerinakjol!( "som svarta svanen i balletten Svansjön" ) / Annika

    SvaraRadera
  7. Vilken fin! Supertips!

    Ha en fin dag! kram

    SvaraRadera
  8. Så grymt snygg!
    Det roliga är att jag just var på gång att göra min tyllampa, insåg att jag hade för lite tyll, och gick och satte mej vid datorn istället. Nu fick jag lite ny inspiration... tack!

    SvaraRadera
  9. Wow vad fint, jag tänker på baletten Svansjön när jag ser den. Härligt! Kram Pia

    SvaraRadera
  10. Gah, galet snygg lampa ju!!! /Louise

    SvaraRadera
  11. WOW. Impad! Tänk att man kan göra en själv och inte köpa dyrt! :) Så kul att du fick presentera dagens tema, du är ju så duktig på just sånt här!

    SvaraRadera
  12. Den ser ju lika dan ut som orgiginalet - well done! Tänkte på dig idag när jag såg Revenge, ganska kasst faktiskt, men ändå så spännande ;))

    SvaraRadera
  13. Åh men du vilken ursnygg lampa du fick till. Duktigt och tack för inspirationen. :) Kram!

    SvaraRadera
  14. Kul tips!...eller ja, nu var det visst inte så kul att göra den ;-) fast om den var så snabbgjord och när den dessutom blev så grymt snygg så kanske man står ut en stund;-)

    SvaraRadera
  15. Så fin den! Undra om juliette ska få en nypimpad lampa. Trevlig helg

    SvaraRadera
  16. Så himlans fint det blev! love it! Det är ju så roligt att fixa, pyssla och gör iordning! Extra härligt och inspirerande tema denna vecka!

    Hälsningar
    Anna

    SvaraRadera
  17. Hej, nu är ju det här en gammal tråd och jag är inte så van vid att läsa bloggar heller...
    Men, det var ju en himla fin lampa som jag blev sugen på att försöka mig på. Fast jag hittar ingenstans en beskrivning hur man gör som jag tycker mig läsa att alla andra hittar? Eller har jag fel för mig?
    Kan du kanske hjälpa mig lite hur jag ska göra den här fina lampan? Tack på förhand :)
    hälsningar

    Karin

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra