tisdag 2 oktober 2012

Istället för blommor


I början av sommaren testade jag att göra egen müsli för första gången och jag blev rejält hooked på en gång. Gott som tusan och till skillnad från vad jag trodde innan jag testade så går det väldigt snabbt och enkelt.

Jag har inget speciell trecept jag gör efter utan jag tar vad som finns hemma i gryn- och nyttighetsväg (t.ex. havregryn, vetekross, linfrön, rågflingor, krossat knäckebröd, hackade nötter eller solroskärnor) och blandar ihop. Sen häller jag över en vätskeblandning av vatten, rapsolja och honung eller sirap. Det är inte så noga här heller. Ta lite på känn. Kanske 2 dl vatten och en halv deciliter av olja och det sötande. Och så in i ugnen på rostning i nån timme på typ 150 grader. Till sist: lägg i lite torkad hackad frukt. Russin, aprikoser och gojibär brukar jag använda.


Hemmagjord müsli funkar även utmärkt som en liten gå-bort-present. Lägg ner den i en glasburk eller påse (jag har gjort min av vanligt naturfärgat inslagspapper) och skriv en etikett bara. Garanterat uppskattat.

Skulle det nu vara så att ni känner er tveksamma till mitt "ni-kan-göra-precis-hur-som-helst-recept" så hittar ni ett helt gäng, betydligt mer specifika och detaljerade müslirecept här.

16 kommentarer:

  1. Jag äter själv inte müsli men mannen och storebror kanske skulle prova för set ser ju väldans smarrigt ut.

    SvaraRadera
  2. Jag har också tagit vad jag har hemma. Det är ett bra sätt att bli av med slattar som är för lite att göra nåt annat med. Jag brukar alltid få slattar över som tar plats i skåpen. Gtt blir det också. Lite "fester med rester helt enkelt.

    SvaraRadera
  3. Vilken fin idé att ta med hemmagjord müsli som gåbortptesent! :)

    SvaraRadera
  4. Ser jättegott ut och vilken fin förpackning, tack för ännu ett användbart tips:)
    Kram/ Ninni

    SvaraRadera
  5. Vilken bra ide. Is tället för att köpa en massa saker som fólk inte vill ha. Jag skall ge mig på och testa detta.

    SvaraRadera
  6. Åh, vilken fin present! Jag skulle bli megaglad om jag fick en sådan :) Bra idé! Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  7. Jag har också märkt tjusningen med att göra egen müssli, så enkelt och så gott. Precis som dig så har jag tankar på att ge bort som presenter/julklapp och har börjat inhandla fina glasburkar på loppis för det ändamålet.

    //Therese

    SvaraRadera
  8. Nu blev jag klart imponerad. Ser ruskigt gott ut!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  9. Testade det här: http://chezlarsson.com/myblog/2012/09/low-carb-granola.html Helt fantastiskt!

    SvaraRadera
  10. sweet att få en sån present :)

    /Mia

    SvaraRadera
  11. och du.. såå söt vimpel till barnvagnen. Tack för det tipset :)

    /Mia

    SvaraRadera
  12. VERKLIGEN EN TOPPEN IDEE- ME LIKE A LOT;) KRAM KRAM

    SvaraRadera
  13. Det er godt med hjemmelaget müsli:)

    SvaraRadera
  14. Åh vilken bra idé. Den ska jag ta efter :)

    SvaraRadera
  15. Åh vad smart! Supergott med egen musli ju.

    SvaraRadera
  16. Nu måste jag komma med ett tips! Brukar göra liknande ugnsrostade müslivarianter med lite vad som finns hemma... En jättegod grej är att använda sig av 0,5-1 deciliter outblandad äppeljuice i vätskan (det är ju sött så man behöver inte honung/sirap då, inte så mkt i alla fall) och sedan kryddar man hela härligheten med kanel! Höstigt och gott :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra