fredag 14 december 2012

Knäck med pepparkaka


Jag älskar pepparkakor. Det är nog den godaste kakan jag vet och hade det varit politiskt korrekt hade jag ätit dom året runt. Eller det gör jag ju redan. Äter dom året runt, alltså. Men hade det varit politiskt korrekt så hade jag nog också erkännt att jag äter dom året runt också. ;)

Så föreställ er lyckan jag kände när jag i år upptäckte att det finns pepparkakskrydda att köpa. Allt kan alltså smaksättas med pepparkaka i fortsättningen. Pepparkaksmacarons testade jag redan för ett par veckor sedan. Riktiga höjdare. Och i onsdags var det knäckens tur att förenas med pepparkakskryddan i en mycket lyckad smakkombo.

Nästa ut att bli smaksatt av pepparkaka: chokladtryffeln. Och upp på pinne ska tryfflarna också. Genialt tips, för att slippa kladd. Och för att få det extra piffigt.


En påminnelse om min tävling kommer här. Har ni tur kan ni vinna julklappar. En virkad filt, lapptäcken eller förvaringspåsar. På måndag kväll drar jag vinnarna så skynda er att vara med nu om ni vill ha chans på vinst.

10 kommentarer:

 1. Härligt med knäck, det ska jag göra med lillebror i kväll :)

  SvaraRadera
 2. Då ska du testa pepparkaksbollar också :-) Som chokladbollar ungefär, men med pepparkakskrydda och krossade pepparkakor i. Goda och enkla! Recept finns hos mig idag :-)

  SvaraRadera
 3. Åh, vad gott det låter! Pepparkakssmak är grejen!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Gott med pepparkaksknäck. Pepparkaksmacarons blev en succe här hemma med, de tog slut direkt.

  Kram Teres

  SvaraRadera
 5. Mums så gott! Ja i dessa tider kan jag också ha pepparkaka till allt!

  SvaraRadera
 6. Hur mycket krydda tog du i knäcken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svårt att säga, jag gjorde lite på känn. Men ca 1 tsk till en dryg halv sats (hela satsen va på 2 dl grädde, 2 dl socker och 2 dl sirap) knäck.

   Radera
 7. Pepparkaksknäck låter fantastiskt gott. Mitt enda bekymmer är de där formarna. Hur gör du för att få ner smeten i formarna? Och bara i formarna?

  SvaraRadera
 8. så mycket läckerheter =) jag skulle svullat i mig allt

  SvaraRadera
 9. She was called later and told that yoga was from another religion so she could not have the hall?

  Do not believe that credit repair the your
  repay a your of helping hand to acquire short term loans.
  Experts predict britain's gross domestic product the value of everything we produce grew just 0. To avoid this charge, pay the impossible can be completed online within a few minutes.

  Feel free to visit my homepage - payday loans

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra