torsdag 13 december 2012

Vardagsrum


Jag är ett stort fan av att ha separat vardagsrum och TV-rum. Tyvärr har vi inte den lyxen själva utan vardagsrummet hos oss är också TV-rummet. Men hade jag haft ett extra rum hade TV:n utan tvekan fått flytta in där.


Vardagsrummet är utan tvekan det rum hemma som jag spenderar mest tid i. I soffan hänger jag och kollar TV, ammar, surfar och bloggar och virkar (vilket dock blivit sällsynt den senaste tiden). Vid bordet syr jag, pysslar, fikar och äter om matsällskapet är fler än sex huvuden och alltså inte får plats vid köksbordet. Och på golvet hänger jag och snackar livet väsentligheter med Flora eller leker med bilarna med Viggo.


I det stora hela är vårt vardagsrum ganska oföränderligt. Men detaljerna varierar jag ofta. Soffkuddarna sys om och byts ut, tavlorna på tavellisten flyttas och varieras, dekorationer och pynt byts efter humör och säsong. Ja, och så blommorna i fönstret då... det enda i vardagsrummet som jag önskar att jag inte behövde byta ut så ofta, men dom rackarna bara dör för mig hela tiden. 


På soffbordet ligger dagens läsning och inspirationsbläddring. Senaste numreta av Mama, Julpyssel Deluxe av pysseldrottningen Josefin Ekman och så fina boken December som jag hade turen att knipa i Fabrikens utlottning (stort tack för den, Anna och Tina!!).

Vill ni kika in i flera vardagsrum så är det bara att klicka er vidare till Fabriken. Veckans torsdagstema är just det. Vardagsrum.

16 kommentarer:

 1. Tavellisten är jättefin! Perfekt när en vill ändra och förnya :)

  SvaraRadera
 2. Ja, jag önskar att vi hade ett separat tv-rum också. Vilken fin fågel på hyllan!

  SvaraRadera
 3. Vi har kastat ut teven helt för många år sen. Fast vi kollar netflix och svtplay på laptopen som står på bordet i vardagsrummet för det mesta. Annars låter det väldigt likt hur vi använder vårt vardagsrum :) Jag tycker det är härligt att det verkligen är ett rum för allt. Förut önskade jag mig ett pysselrum men jag inser att jag ändå vill vara i samma rum som resten av familjen så mina pysselgrejer finns där (plus böcker, Lovis leksaker, bäbisgrejer, skrivaren m.m.m.m.m....;))

  SvaraRadera
 4. åh det är riktigt roligt att titta in i alla vardagsrum...ungefär samma möbler och saker men med helt olika stilar!!

  Kul!!

  Kram

  pernilla

  SvaraRadera
 5. Vi har også Tv´n i vardagsrummet, for vi har så få rom. Men det fine er jo at da har man kontroll på hvor mye de små ser på tv og hva de ser på :)

  SvaraRadera
 6. får du också bara tag i sådana där växter som dör hela tiden? undra om man kan reklamera...?!

  SvaraRadera
 7. Samma här, skulle gärna ha tvn i ett annat rum men det rummet finns inte. Va fint ni har det! Tack för din snälla kommentar, den värmde! Kram Maria

  SvaraRadera
 8. Underbart att få ha ett vardagsrum som faktiskt är det man använder varje vardag. Precis som det ska vara!

  kramar

  SvaraRadera
 9. Så fina foton på ett fint vardagsrum!

  SvaraRadera
 10. Det är så kul på fabriken och alla fina vardagsrum. Fina bilder
  Hoppas du har en mysig luciakväll

  Kram

  SvaraRadera
 11. Det ser så fint ut hemma hos er, jag tillbringar också mest tid i vardagsrummet:) Tack för din fina kommentar! På tavlorna står det, With you I have everything i need och The best thing about me is you. Jag köpte dem till Eliah när han kom till oss, tror att de ska få vara i hans rum sen när han får ett eget! Jag har köpt dem hos Rädda Barnens Webshop, det är bra, en stor del går direkt till Rädda Barnen!

  Ha en fin kväll!

  Kramar Emma

  SvaraRadera
 12. Grattis till den fina bokvinsten, den är verkligen fin. Och som jag håller med dig om att vilja ha ett separat TVrum. Alldeles kolosalt mycket vill jag det. Fint ni har det!

  SvaraRadera
 13. Så fint ni har det hos er! Härligt arrrangemang du gjort på brickan och stort grattis till den fina boken!

  SvaraRadera
 14. Åh, så fint du har det! kram

  SvaraRadera
 15. Now, many pets owners provide luxurious living place, beautiful clothes and even
  delicate accessories such asrather than?

  my site: Payday Loans ()

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra