måndag 14 januari 2013

Henrys kakor


När vi var i New York förra året såg jag dom för första gången och sen dess har dom dykt upp både här och där, och på senaste tiden har jag ramlat över dom allt oftare. Jag menar såklart dom superfina, färgglada dekorerade sugar cookiesarna. Jag har varit sugen på att testa att göra egna länge men vägen från tanke till handling är inte alltid så kort som man önskar. Men plötsligt händer det. I helgen hände det. I mitt första försök gav jag mig dock på en light version i jämförelse med många skapelser jag sett. 


Minns ni Henry? Killen vi pysslade dopinbjudningar till för ett tag sedan. Dopet närmar sig försök #1 på sugar cookies fick helt enkelt bli kakor till hans dag.

Receptet till kakorna hittade jag här och glasyren är samma som jag brukar glasera pepparkakaor med. Bara äggvita och florsocker.

14 kommentarer:

  1. Dom kakorna kommer att göra succè helt klart!

    SvaraRadera
  2. Wow, en lightversion?! Jag skulle inte ens komma på tanken att försöka ;-) Ingen kommer vilja äta upp dem, jag skulle inte nämnas iallafall :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hej! ursäkta att jag tar mig in här, men jag kunde liksom inte lämna någon kommentar annars, det kommer bara upp en svart ruta som vill skicka mig till andra bloggar, grmf. Ville ju bara säga att dom ser fantastiska ut, kakorna. till och med jag blir sugen å att baka:)

      Radera
  3. Å så fina! Imponerande att du lyckas få till bokstäverna så bra, jag tycker glasyr ofta har en tendens att rinna ihop.

    SvaraRadera
  4. sluta... de där kvalar inte in till någon lightversion, snarare snyggversionen...! Du kan väl ana hur mina skulle se ut, om jag nu ens skulle få för mej att ge mej på det hela!
    Guldstjärna till dej...!

    SvaraRadera
  5. Skikkelig fine! Som rett fra bakeriet :)

    SvaraRadera
  6. Men galet fint :D

    kram från en ny läsare!

    SvaraRadera
  7. Vilka fantastiskt fina! Passar ju perfekt till dop! Tack för tips med webbläsaren. känns nästan pinsamt att jag inte testade det innan jag gormade om hjälp men får skylla på att mitt datasnille till syster tagit mammabloggledigt... kram Emelie

    SvaraRadera
  8. Å så fina och vilken rolig idé med namnkakor, tack för den det kan ju passa till en födelsedag eller namnsdag också. Ha det det bra Karin

    SvaraRadera
  9. Superfina!!! faktiskt precis lika fina som de man ofta ser i USA..:)

    SvaraRadera
  10. Wow, de ser verkligen goda ut. Vad fint det var att namnet var i samma färg men bara upphöjt, ger jättefint uttryck!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra