tisdag 29 januari 2013

Januaris blomster


Ynka två dagar kvar av januari och imorse gav jag mig ut på jakt efter växter till januaris naturmoodboard. Ett återkommande tema som duktiga Karin startat.

"Kul med januari" tänkte jag ironiskt. "fem olika sorters kala grenar är väl på sin höjd vad man kan hitta ute nu". Men lite roligare än så blev det faktiskt. Jag hittade ett gäng blomoor minsann. Även om alla blommor och växter jag hittade mest vittnade om en svunnen blomsterfägring. Torkade, ganska färglösa och övervintrande blommor är vad som bjuds i naturen nu.


Inomhus däremot, är det betydligt mer färgglatt på blomsterfronten. Total tulpanfrossa verkar råda hemma hos varenda person. I alla fall varenda person som har en blogg eller Instagram. Vareviga dag bombarderas vi med bilder på dessa färgglada, krispiga godingar. Och inte mig emot. Det, och varje ny minut av ljus på eftermiddagarna, ger hopp om våren.

För egen del har det varit tunnare än vanligt på tulpanfronten här hemma.
Ett avlagt löfte om köpstopp under hela januari har gjort att de färska blommorna har varit färre under månaden. Så gissa om jag blev glad när lördagens middagsgäster hade med sig en bukett på 50 (!) tulpaner.

Köpstoppet ja... en utmaning att hålla, kan jag lova. Och idag fick det sig den ultimata prövningen när jag såg dessa nyinkomna finheter. Oh la la! Jag vill ha pantrarna, palmerna och underlaterna. Och så lite hjärtan och jaguarfläckar på det.


Splittrad? Jag? Inte alls. Att snabbt svänga från vissna januariblommor till finaste barnkläder med underlater på är väl inga konstigheter. Klart som korvspad och helt logiskt.

Vill ni ser fler moodboards av naturen kan ni kika in hos Åsa, där alla länkarna finns.

9 kommentarer:

 1. Oj, 50 tulpaner! Det måste varit fantastiskt!

  SvaraRadera
 2. Det fanns ju mer än man kan tro där ute...själv tycker jag att kala grenar i en vas är fint, helst knotiga. //Sanna

  SvaraRadera
 3. det finns mer där ute än vad man först kan tro. vissna men ändå väldigt vackra.
  och om inte allt för länge (hoppas jag) så blir det ännu bättre :-)
  härliga bilder
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 4. Men så mycket tjusigt man kan skaffa sig trots köpstopp!!

  SvaraRadera
 5. Åh så fint! Vackra växter du hittade och så fint du hängde upp dem. Gillar!

  Strongt med köpstopp, det är lättare sagt än gjort. Så härligt med 50 tulpaner. :) Kram!

  SvaraRadera
 6. Jättehärligt! Så fint när du har hängt upp dem sådär. Jag ska försöka knåpa ihop min moodboard imorgon eller torsdag :)

  Kramar

  SvaraRadera
 7. Så himla vackert! Snyggt upphängt också!
  Kram Linda

  SvaraRadera
 8. WOW! Vilken mäktig tulpanbukett det ska ha varit! Det är så fint och vårigt med tulpaner, men det var riktigt fint med dina torra blommor och kvistar med!

  SvaraRadera
 9. vackert! så fint med kvistar. Jag blev lite kär i din upphängning. Jag har länge letat efter "rätt" klämmor/nypor att hänga mina fotografier i. Var har du köpt dem, eller har du rent av gjort dem?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra