torsdag 24 januari 2013

Ordning och reda


Alla gillar vi väl ordning och reda. Mer eller mindre. Vissa mer och andra mindre. Jag gillar det mer. Men jag jobbar lite i motvind här hemma eftersom mannen, 13-åringen och 11-åringen verkar gilla det mindre. Viggo är med sina 4,5 år än så länge ett osäkert kort men han visar stark potential att vara på väg mot min mer-sida.  


Trots mitt stretande i motvind så måste jag få klappa mig själv på axeln och säga att jag är en fena på ha ordning och reda. Vill ni veta knepet?
Okej håll i er för nu kommer ett sånt där riktigt präktigt äckligt tips: Var sak har sin plats. Och har den ingen plats så åker den ut. (Och nej min älskade man, i en hög på kistan i hallen, placerad på hyllan bredvid mitt stileben eller på golvet bredvid din säng är inte en godkänd plats).

Och så fina askar och lådor. Det gör hela Ordning och reda-grejen betydligt mycket roligare. Och enklare. Vackra tapeter och papper får den mest harmlösa och tråkiga asken att bli hur tjusig som helst och skrika "Använd mig. Lägg småpryttlarna i mig så det blir ordning och reda!"


Jag behöver ordning och reda omkring mig. Punkt.
Kanske för att motverka det ständiga kaoset i huvudet av idéer och projekt som ska förverkligas. Ordning och reda utanför knoppen och kaos inuti.

Ja, vad ska man säga... Ordning och reda. Ett tema helt i min smak. Mer ordning och reda finner ni denna tema-torsdag hos Fabriken.

24 kommentarer:

 1. Vilket underbart inlägg! Jag önskar jag kunde leva efter ditt präktiga tips ;-) Jag önskar jag gjorde det, men man kan väl säga att även jag känner att jag jobbar i motvind hemma... ;-) Både mot mina familjemedlemmar och den berömda tidsbristen. Även om tiden är ett oerhört dumt argument, för visst spar man en massa tid om man lägger rätt från början!?

  SvaraRadera
 2. Kunde inte sagt det bättre själv, tummen upp för ordning och reda helt enkelt, och att var sak har sin plats =))

  Kram Catta

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara bilder!! Och fina askar, och kloka ord! :)

  Var sak ska definitivt ha sin egen plats!

  SvaraRadera
 4. Man smäller ju av vilka snygga askar! Har tänkt att göra sådana, men det har inte blivit av. Finheter!

  SvaraRadera
 5. jamen hallå. så in i baljans fint.
  undrar just om jag kommer få till något inlägg på det här temat ... hahaha!

  jodå. ikväll. när ordningen lagt sig kanske.
  haha.
  kram
  u.

  SvaraRadera
  Svar
  1. RE : Kom du bara och var med i min lilla smyckesverkstad en dag ;)
   Hur kul vore inte det :))
   En praktikant liksom ... lilla jag, en praktikant.
   Hihihi ... nä, men dricka kaffe är alltid kul att göra tillsammans med någon ;)

   Hur gör du askarna? De grymma!

   Fin kväll till dig!

   Radera
 6. Jag måste ju erkänna att jag sållar mig till mindre kategorin. Eller, jag VILL ha ordning och reda, det går bara inte alltid så bra. Jag jobbar på det, det går bättre och bättre. Postade mig en länk hos fabriken (som jag inte hittat till för ens nu, så tack för tipset) och länkade i mitt inlägg hit också eftersom jag hittad till Fabrikens tema genom dig.

  SvaraRadera
 7. Jag håller med, jag är också ett fan av var sak har sin plats. Ibland funkar det och ibland inte. Men burkar, skålar och lådor piggar i alla fall upp det hela.

  SvaraRadera
 8. Ett mycket bra tips!
  Ett sådant jag själv tänkt leva efter. När huset är klart.
  I väntan på att alla rum ska bli klara göms saker i skåp och lådor.
  Sedan ska en stor rensning göras.

  Tur att man inte kan ha för många snygga lådor ;)

  SvaraRadera
 9. Men Petra, vad snyggt!! Spara lite av det där snygga pappret till vår laminering-date!
  Har du köpt än... eller väntar du till 1/2 :))

  SvaraRadera
 10. Man må ha orden i sakene! Fine esker til oppbevaring, gjør det mye hyggeligere å holde orden også:)

  Jeg har mottatt mye søppelpost den siste uken, så jeg vurderer å legge inn igjen ordrebekreftelsen. Det er kanskje derfor du har gort det samme?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du gjettet helt riktig;) Det har kommet mye spam i kommentarene til de siste innleggene mine, noe jeg ikke har vært plaget av før:( Jeg synest også at disse kodene er irriterende, men det er forhåpentligvis bare for en kort tid.....

   Radera
 11. Men herre min skapare vad fint. Oj oj oj vilka askar! Måste titta igen och igen och igen.

  SvaraRadera
 12. Jag gillar din inställning till ordning och reda, och det där med motvind och orden till maken känns igen!

  SvaraRadera
 13. Undra om jag också skulle ta efter din regel... Värsta är att då blir det inte mycket kvar här inne... ;) (Och det är inte mina saker som är de första som åker ut... mannens ligger risigt till)

  SvaraRadera
 14. Åh så fina askar och härliga färger! Var sak på sin plats - grymt bra princip att hålla fast vid. ;) Kram

  SvaraRadera
 15. Åhhhh, vilka underbara askar, bra tips där, likaså med var sak på sin plats, som är en självklarhet egentligen, men ibland så svårt att får till.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 16. önskar att jag hade mer ordningssinne.. tyvärr är min kreativa kaos sida lika kaosig när det gäller det med.. Min kära sambo får hålla ordning på mig.. Kram emelie

  SvaraRadera
 17. Vilka fina askar! Så härliga mönster och färger. Och jag håller med dig. Lika präktig jag, men det lönar sig med tre ungar i huset. De är väldresserade :)

  Kramar

  SvaraRadera
 18. Vilka fina askar !!! Slänga kläder på golvet... Hm... Jag är expert på det men klagar på det ständigt. Jobbas på bättring :-)

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 19. Om det bara inte var det där med att man måste lyfta p ålocken ;() ..*skrattar.

  Jättesöta askar !

  Kram
  Pernilla

  SvaraRadera
 20. Vilket härligt inlägg!
  Jag håller precis med dig, var sak MÅSTE ha sin plats! Vilka fina förvaringsaskar du har. Inspirerande!

  SvaraRadera
 21. Superfina askar! Har du gjort askarna från grunden? Hur isf? Älskar Josef Franks "Eldblomma"-tapet, synd att Svenskt Tenn köpte mönsterna och säljer de dyrare nu.. Mer färg och härliga mönster till folket! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra