tisdag 8 januari 2013

Toaletten som Gud glömde


Ni vet dom där småsakerna man inte fixar på en gång. Nån sista list som ska målas, en knopp på byrålådan som ska lagas eller det där gamla hålet från en tavelkrok som ska spacklas igen. Dom där sakerna som man ganska snart blir blind för och som aldrig blir gjorda. Bara för att man inte fixade det på en gång. Hela vår lilla toalett är en sån sak. 

När vi flyttade in för fyra år sedan målade vi om hela lägenheten. Utom lilla toaletten. Den tänkte vi att vi kunde göra sen. Och alltså blev den aldrig fixad.  Men jag har långt ifrån vant mig vid hemskheten och accepterat den. Den enda anledningen till att jag blivit blind för hur toan ser ut är att jag stängt dörren och vägrar gå in där. Under alla år vi bott här tror jag att jag använt den en eller högst två gånger. 

Bildkälla

Men nu ska det äntligen, äntligen bli ordning på lilla toaletten. Rutigt golv har vi enats om.
Vit- och svartrutig säger mannen. Vit- och grönrutigt säger jag.  

Bildkälla

Färgskalan jag tänker mig blir denna. Men den gröna längst till höger på golvrutorna. Vad tror ett par kloka människor som ni? Ska vi gå på mannens förslag eller mitt? Svart eller grönt? 

Och så lite ny fräsch färg på väggarna, ner med den totalt intetsägande spegeln, lampan och krokarna som finns där nu och upp med nytt fint. En tavla eller två och lite blomster. Så mycket mer än så tror jag inte behöver göras för att jag faktiskt ska kunna tänka mig att öppna dörren och kliva in. Så nu äntligen tar vi tag i toaletten Gud glömde och myser till den. 

Fortsättning följer....

17 kommentarer:

 1. Lite taskigt är det att ösa över den toan på Gud. Känns som han är helt oskyldig i det här fallet *asgrv*

  Vi har ett badrum som aldrig blev renoverat. Där finns plasttapet som ser ut som en katt har spytt på och tillika golv som någon annan katt har spytt på. Varför valde man sådana tapeter på 80-talet???

  Kram och lycka till.

  Jo just det ja. Med tanke på färgerna du har valt till så skulle jag välja den gröna färgen. Men annars tycker jag svartvitt golv är urläckert ;-)

  SvaraRadera
 2. Vi renoverade både badrummet OCH lill-toan när vi flyttade in och det är jag så tacksam för! :-) Jag har grått golv och vita väggar. Lycka till med er renovering. Jag gillar nog det svart-vita bäst, men det är svårt att säga vad som passar hos er. Ha det bra.

  SvaraRadera
 3. Ni vet nog bäst själva... men lite färg skadar väl inte.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det så :-) att det lätt blir ogjort om man inte gör det direkt. Vi saknar fortfarande några små kantlister efter 8 år i huset... Jag skulle välja svart eller grått på golvet, fegt kanske, med klassiskt. Lycka till med valet l, det ska bli kul att se sen!

  SvaraRadera
 5. Och den fortsättningen ser vi fram emot ;)Grönrutigt låter annorlunda och det är kul men svartrutigt är kanske mer ett "säkert kort".

  SvaraRadera
 6. svart & vitt är alltid snyggt, men man ska alltid göra som frun i huset tycker. Det tutar jag i min man iallafall...!
  Lycka till med projektet!

  SvaraRadera
 7. Svart och vitt är ju snyggt men kanske lite förutsägbart så jag röstar nog på din linje. Blir spännande att att se resultatet.

  SvaraRadera
 8. Skönt när man fixar till något sådant som man velat göra länge. Ursnyggt både med svart och vitt/grönt och vitt. Tror dock det senare är lättare att hålla rent (kanske kan det vara ett användbart argument?). ;) Kram!

  SvaraRadera
 9. Då ska du se vår lill-toalett...huh!
  Men ibland måste man helt enkelt lägga vissa saker åt sidan, i brist på tid och budget. Hoppas vi kan fixa vår inte så länge efter bebben e här!
  Tycker det låter riktigt snyggt med grönrutigt golv!
  Heja ditt val! :-)

  SvaraRadera
 10. Det skulle väl vara supersnyggt med det grönrutiga golvet...:))) Ska bli kul att se hur det blir,men jag tror att du vinner....haha..
  Ha en bra dag..
  Kram/ Annelie

  SvaraRadera
 11. Jag skulle gå på det grönrutiga... det är en jättefin färg. Dessutom skulle det svarta golvet (som också är väldigt snyggt)bli svårare att underhålla eftersom varendaste hårstrå kommer att synas där..
  Sen kanske ni har tokstädat hemma hos er så att det aldrig syns något, men hemma hos oss skulle det mesta synas :)
  Kram
  HElena

  SvaraRadera
 12. Grönrutigt utan tvekan! Mest för att det är lite annorlunda!!

  SvaraRadera
 13. åh vad roligt!!! svart-vitt säger jag om golvet, men det är ju lite annorlunda med grönt. Må bäste man/kvinna vinna!

  SvaraRadera
 14. Jag tror båda blir snygga, om man gillar att städa ofta ska man nog ta svart, annars hade jag nog tagit grönt. Allt syns på svart, strimmor från när man torkar och damm, ja allt syns. Men det är ju förbaskat snyggt med svartrutigt....Men jag gillar din färgskala, den var riktigt snygg! Melerat är ett bra tips på allt om man inte vill att smuts ska synas....

  SvaraRadera
 15. Apropå grönt kakel:
  http://www.fantasticfrank.se/visa-bilder-hemnet.php?objekt=OBJ17365_1239353362

  SvaraRadera
 16. Jag har ju svart/vitt i två badrum nu, så jag skulle satsa på grönt. Det är inte så att jag inte gillar det svart/vita, men det är ju lite förutsägbart. Det enda man kan fundera på är vad man tror att man kan tänka sig att matcha med senare. Svart är ju enklare om man vill kunna ha stor valfrihet.
  Jag väntar spänt på fortsättningen! :)

  SvaraRadera
 17. Jag hade i köket en bänkskiva som hade svällt på undersidan, det såg jättefult ut. Jag tittade på den varje dag i ca 5 år! Det svällda skulle behöva slipas bort och sedan sättas på silicone. I vintras tog jag itu med det. Det tog 10 minuter!! Tänk vad skönt när man väl bestämmer sig för att ta itu med saker :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra