måndag 25 februari 2013

Pyssel i gott sällskap


I det finaste av sällskap drack jag kaffe, snackade skit och målade porslin förra veckan.
Och jag vet vad du tänker, Anna: "Så där såg väl inte kakfatet ut när hon tog med det hem efter porslinsmålningsdejten?!". Nej, det gjorde det inte. Men jag var helt enkelt inte helt nöjd med mitt verk så jag tvättade bort färgen och gjorde om.


Det får också bli den lärdom och mitt kloka tips till er andra som tänkt måla på porslin. Om ni känner er osäkra på vad ni ska välja för motiv eller darriga på handen så använd den variant på penna jag hade. En som ska härdas i ugn innan den sitter. Den går nämligen att tvätta bort så länge den inte varit i ugnen. Anna körde med pennor som inte behövde härdas i ugn, och dom gissar jag att dom sitter där dom sitter när man väl målat.


Förutom kakfat målade jag några koppar. Men dom ska bli presenter så fram till att dom nått sina nya ägare får dom förbli hemliga och obloggade ett tag till.

BTW, Anna har utlovat fler tips och lärdomar kring porslinsmåleriet i veckan, så håll utkik hos henne.

16 kommentarer:

 1. Fint! Vi köpte pennor i helgen, som tur är den variant du tipsar om. Men på grund av vår kaoshelg har vi inte hunnit prova än, jag ska kolla på Annas tips också innan vi gör det.

  SvaraRadera
 2. Vilket roligt tips, några bra tips på hur man skaffar sig en konstnärlig ådra ;) så det blir fint med, jag glömde visst målar/skriv talangen i skolan

  SvaraRadera
 3. Jag köpte en sån där penna (som ska härda i ugn) här om veckan men har inte hunnit leka med den ännu. Men åh, så inspirerad jag blir!

  Ha en fin dag! kram

  SvaraRadera
 4. Kjempekult fat!!!
  Er helt enig i det som står!!!!

  Ha en super mandag:)

  Ine

  SvaraRadera
 5. Det blev toppenbra! :)

  Ha en fin dag!

  Ann-Louise

  SvaraRadera
 6. Vad spännande. Roligt att skriva klokord och namn på porslinet. Själv har jag bara målat med pensel. Detta vill jag testa. Vad heter pennorna?
  /Ninni

  SvaraRadera
 7. Snyggt! Och ett bra tips. Jag tror att jag har sådana pennor som du, men ska genast kolla. :)

  Kram

  SvaraRadera
 8. Haha! Precis så tänkte jag. Men vänta! Hon har redan målat fler??
  Mina har långtorkats, fotograferats och stuvat in i skåpen. Alltså inte använts än. Inte diskats än. Inväntar en omgång disk för utförlig recension.

  En sak som inte behöver recenseras är hur trevligt vi hade. Jättettrevligt. 5 av 5 möjliga.

  Och jag håller med - det blev kanonfint. Och två citat är ju bättre än ett :))

  SvaraRadera
 9. Skönt att slippa bevisa att jag inte är en robot också!!

  SvaraRadera
 10. Pysselvän av ordning25 februari 2013 kl. 20:36

  Supergulligt!
  Men "cockie", är det en frediansk felstavning? Cookie ska det väl vara :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pysselvän av ordning25 februari 2013 kl. 20:37

   Freudiansk menar jag förstås, jag kan också stava fel...

   Radera
 11. Japp, en felstavning som tvättades bort och skrevs om efter fotograferingen (hoppades att ingen skulle titta sååå noga på bilderna för jag orkade inte fota om). Tur, som sagt, att jag valde pennorna som gick att ta bort. :)

  SvaraRadera
 12. Vad trevligt ni verkar ha haft på er pysselträff.

  Smart och bra med penna, där man kan göra om tills man blir nöjd

  SvaraRadera
 13. Alltså jag måste nog skaffa en bebis så jag får hänga lite med er, ni verkar ha det underbart med pyssel å bak :-)

  Kram!

  SvaraRadera
 14. Jodå, du har skarpögda läsare serru. :) Jag noterade också felstavningen, men jag brukar nöja mig med att vara språkpolis IRL, där är det lättare att göra det lite snyggt så ingen tar illa upp. :) Det verkar kul det där, kanske också måste testa. Bra med tips om olika pennor, det kände inte jag till att det fanns. Jag ska nog isåfall satsa på den som du har, så man har en chans att ändra sig.

  SvaraRadera
 15. Vad fint det blev! Tur att du valde pennorna som går att korrigera med! Bra tips också, att använda pennor som ska härda i ugn innan det är "kört", det ska jag komma ihåg!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra