torsdag 14 mars 2013

En dag med datorn som sällskap

Torsdag innebär ju tema hos Fabriken och veckans tema är Min bloggplats. Men med en febrig och extremt gnällig 6-månaders bebis som vill sitta i knät P R E C I S  H E L A  T I D E N (helst med tutten i mun) har jag varit mer eller mindre klistrad i soffan sen imorse. Och utsikterna för förbättring av bebisens humör och min högst orörliga position ser inte goda ut. Inga bilder tagna på min bloggplats, med andra ord.

Däremot säger jag tack och lov för datorn som står bredvid mig i soffan. Den har varit ett ypperligt tidsfördriv denna dag. Som jag surfat. Scannat av favoritbloggarna, pinnat för glatta livet och "fönstershoppat" i varenda webshop som finns. Topp 10 (utan inbördes ordning) från stora surfardagen kommer här:


Papper... man kan aldrig få för mycket papper. Speciellt inte om dom är så fina som


Nej, jag behöver verkligen inte några trådrullar i trä, men ack så gärna jag vill ha dom i alla fall. Dom står där på bild hos Mokkasin och skriker efter mig att jag ska klicka hem dom.


Spegel, spegel på väggen där... om du flyttar hem till mig så lovar jag att för alltid
hålla dig kär.Mini Rodini har släppt sista delen av sin sommarkollektion och jag vill ha typ allt. Allt. Men om jag bara får välja ett en enda så blir det nog Flamingosarna. Eller undulaterna. Eller Jaguaren. Eller lite zebra på fötterna. Ja, men ni fattar... Allt!


Skärbrädorna från InredaUtreda skulle vilken dag som helst få sno åt sig våran gamla Ikea-skärbrädas plats på diskbänken.


Ljusstaken Vespar. Så enkel. Så fin.


Snyggt stajlade mat- och bakbilder kan jag surfa runt och titta på precis hur länge som helst. Idag har jag bläddrat mig igenom hela Roys, Marys, Sophias och Lindas blogg från början till slut och har en lååång lista med smarrigheter som måste bakas asap.


Skärbräda, grytunderlägg eller uppläggningsfat. Fina rävarna fungerar som alla tre.


Det lilla bakslaget med minusgrader igen får mig inte att sluta drömma om våren. Snart så... snart måste det väl ändå bli vår på riktigt och då spatserar jag gärna runt i den här jackan.


Till den jackan vill jag såklart ha minst två (men helst fyra, fem stycken) Braided gold
kring armleden.

Men så var det den där bloggplatsen också... kan liksom inte släppa det helt och får lite tvångstankar nu att inte missa ett Fabrikentema. Så... blogghörna har ju faktiskt varit tema en gång tidigare upptäckte jag när jag kikade bakåt i arkivet. Så här såg det ut då. Jag sitter på precis samma plats idag, ganska exakt två år senare. Men kudarna och tavlorna är är utbytta (tack och lov! den där lila varianten med hjärtat... but why?!) och TV-bänken är ett minne blott (tack och lov för det med).

Kära Anna och Tina (och alla andra fabrikanter), förlåt att jag fuskade lite med veckans tema men jag skyller allt på den extremt kinkiga och febriga bebisen. Nästa vecka är det Påskpyssel och pynt som tema. Då planerar jag en storslagen comback. ;)

11 kommentarer:

 1. Tack för fin inspiration! Jag bara älskar armbanden - skulle gärna ha ett i varje färg.

  SvaraRadera
 2. Roy Fares, vilken man, och så mycket smarr han bakar!! Läste igenom hela hans blogg när jag låg sängliggandes på förlossningen och inväntade värkar... Vill typ baka allt vilket inte riktigt rimmar med gravkilon som snart ska bort :) Hoppas ditt gos blir frisk snart!!!

  SvaraRadera
 3. vad gör det att du inte bloggar om din bloggplats, när du visar så mycket annat fint! Det är farligt att surfa runt för länge, habegäret sätts igång!
  Hoppas din kväll blir bättre än vad dagen har verkat vara!

  SvaraRadera
 4. Vad gjorde ammande mammor innan laptopen?? Känner igen mig ;)
  Hoppas den lilla är på bättringsvägen och att ni får en fin helg vad det lider.

  Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag blir hungrig o shoppingsugen av att läsa här idag.... stänger snabbt ner det här nu :)
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 6. Oj, så mycket fint du spanat in. Trådrullarna var ju något som även jag hade velat ha! Stackars lilla F - hoppas hon mår bättre imorgon igen! Kram.

  SvaraRadera
 7. Ja, oja vad man hittar mycket fint på nätet när man är fast i soffan! Pappret med romber är ju så fint, jag köpte ett sådant mönstrat silkespapper på Lagerhaus och har faktiskt använt det till att klä in lådor så de ser ut som på din bild :-)

  SvaraRadera
 8. Jättefint collage, man vill ha allt!

  Mina alfabetspärlor kommer från http://www.gardenflowshop.se/
  En nyöppnad webbutik. Kan rekommenderas!

  Ha det gott! Kram Marie

  SvaraRadera
 9. Du är verkligen förlåten. Men vilket inlägg du ändå fick till. Hatten av!!
  En ny mat/bakfrossablgg för mig. Tackar. Och snygga ljusstakar.

  Hoppas att ni mår bättre. Här råder vattkoppor från hell, del två. :( Hemskt!!

  SvaraRadera
 10. Men åh vilket inlägg!

  Och som grädde på moset; en bild på ett little.u smycke. KRAM för det!

  Ulrika

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra