måndag 29 april 2013

En sommarplåga redan i april


Glasstårta med passionsfrukt på kokosbotten. Gott som tusan låter det och gott som tusan var det. Jag hittade receptet i Allt om Mat Special som fick följa med hem från affären för ett tag sedan.


Den här kaka uppfyllde alla tre krav (den ska vara god, den ska vara någelunda enkel och den ska vara snygg) jag har på en kaka. Med råge.

Glasstårta med passionsfrukt på kokosbotten

Botten
50 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
200 g kokosflingor

Glassen
12 passionsfrukter
8 äggulor
4 dl florsocker
5 dl vispgrädde
250 g Kesella (10%)

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner det tillsammans med kokosflingorna i det pösvispade ägget. Häll allt i en springform klädd med smörpapper och grädda i 25 minuter på 175 grader. Låt kakan svalna när den är gräddad, ta bort smörpappret och lägg sedan tillbaka den i formen.

Vispa grädde, äggulor och florsocker pösigt. Blanda sedan ner Kesellan och passera alla passionsfrukterna genom en sil ner i smeten. Häll all smet över kakan och låt det stelna i frysen i minst 5 timmar.

Ta ut kakan ur frysen en stund innan servering så den mjuknar lite så du får kanten på formen. Dekorera med valfria frukter.


Jag säger bara Schlurrp! Så god, så god. Och den kändes fräsch. Kan mycket väl bli 2013 års sommarplåga på efterrättsbordet. Tänker mig att jag ska prova med en rabarbersmaksättning av glassen nästa gång. Eller lime. Skulle nog vara gott både två.

11 kommentarer:

  1. Och jag säger Jösses Amalia!

    Fast det där är ingen sommarplåga för mig. Riktig plåga på sommaren är mygg och fästningar ;-)

    SvaraRadera
  2. öh!.. ja tack. ser hur god ut som helst. Jag älskar när de ska in i frysen, då är de dessutom perfekta att förbereda. kan tänka mig den där med krossad choklad på, blåbär, mango/ananas allt... Kommer att bli en copy paste på den. Räkna med det!

    SvaraRadera
  3. Kokosbotten lät ju hysteriskt gott. Älskar kokos. Det passar ju till så mycket också. Kokos och lime ihop är en riktig vinnare; har en gång gjort en tårta med limemousse och kokosmousse och hu så gott och fräscht det blev!

    SvaraRadera
  4. Ojojoj!! Låter ju helt vansinnigt god!! Smaker som passar mig perfekt! Jag såg bilden på instagram och tyckte det såg ut som jordgubbar och passionsfrukt på en vit tallrik :-) Gott och enkelt, tänkte jag. Men det här... Måste provas!!

    SvaraRadera
  5. Jag har precis slutat äta kolhydrater. Och så gör du så här mot mig.... #jagdör

    SvaraRadera
  6. Riktigt snygg och den ser ju fantastiskt god ut!! Kram från oss

    SvaraRadera
  7. Så galet läskande! Den måste jag bara göra någon gång, tack för tipset! Kram/Tanja

    SvaraRadera
  8. Det ser helt fantastiskt gott ut. Precis i smak för den här familjen :)

    SvaraRadera
  9. Mmmm, ja jag kan verkligen tänka mig att den är god. Jag är ju väldigt svag för glass :-)

    Ha en riktigt fin Valborg!
    Kram, Jenny

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra