måndag 13 maj 2013

Startar veckan med lite Paris


Så här i efterhand önskar jag att jag hade haft en stegräknare på mig under helgen i Paris. För som vi har promenerat. Gått, gått och gått. Att uppleva en ny stad till fots är det bästa sättet om ni frågar mig och i Paris fanns det vackra saker att se utefter varenda steg man tar.


Allt är precis så fint som man föreställer sig i Paris. De små franska balkongerna, snirkliga tunnelbaneskyltar, vackra lyktstolpar och färgglada och utsmyckade entréer till alla butiker och restauranger.


Det enda vi egentligen var lite besvikna på under helgen var maten. Vi hade nog båda föreställningen om att när man är i Paris så kan man promenera in på i princip vilken restaurang som helst och bli serverad bra och god mat. Men det visade sig tyvärr att det inte stämde. Så nästa gång jag åker dit kommer jag göra lite mer research innan kring bra och rekommenderade restauranger.


Paris var väl inte direkt byggd och anpassade efter att man ska ha en bebis med sig. Ont om rulltrappor, barnstolar och skötbord obefintliga och trånga dörrar och butiker var mer regel än undantag. Men det gick ändå förvånandsvärt bra. Med en liten och smidig paraplyvagn tog vi oss fram i princip överallt och som alltid när man kommer utomlands så är folk extremt hjälpsamma och välvilliga. Bord flyttades och restaurangerna möblerade snabbt om så att barnvagnen skulle få plats. Och det fanns gott om parker att pausa i och låta rastlösa bebisben leka av sig.


Och så lite shopping såklart. Jag kom givetvis hem med mer saker i resväskan än vad jag hade med mig dit. Tips på fina och roliga butiker kommer. Ni som följer mig på Instagram har ju t.ex. redan sett att jag bland annat besökte sy- och pysselhimlen på resan. Mer om den en annan dag.


Jag skulle kunna babbla om Paris ett bra tag till och visa oändligt många fler bilder (över 300 stycken fastnade i kameran) men balkongen och de tomma blomkrukorna kallar på mig så nu sätter jag punkt. Jag såg dock att Anna och Tina förlängt Fabrikens söndagsbild till söndags-/måndagsbild denna vecka så ett par glimtar av Paris blir mitt bidrag.

8 kommentarer:

 1. Åh Paris det är verkligen en härlig och häftig stad. Nej maten är verkligen av skiftande kvalitet...

  Bodde i Paris för mååånga år sen, men längtar dit rätt ofta :-)

  Hälsningar Malin

  SvaraRadera
 2. Vad härligt det låter... och till och med jag, som aldrig varit sugen på att åka till Paris, känner mej väldigt lockad....!

  SvaraRadera
 3. Alltså Paris. Det är ju himla härligt alltså. Varit i Paris på sommaren. Och en gång på hösten...får nog sjutton ta och testa en vår nån gång framöver ;-)!

  SvaraRadera
 4. Låter som att Paris vore resmålet nästa gång. Fantiserar om vimplar, nätta utemöbler och liksom du, god mat.
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. ah, det är ju i PARIS man ska möta våren....!!!!! underbara kort!

  SvaraRadera
 6. Ååå vilka härliga vår-Paris-bilder! Har bott ett par år i Paris och återvänt många gånger på våren. Det är verkligen något visst med att möta våren just där. Och att bara komma iväg får inspirationshjärnan på högvarv!
  Ha en härlig vecka!
  Ps. Jag har lagt till dig i min länklista, hoppas det är ok!
  Kram Linda

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra