tisdag 14 maj 2013

la droguerie


I samma sekund som vi klickade på "Bekräfta" på Parisbokningen så bokade jag också första stället att besöka. Sofia hade långt tidigare skrivit om la droguerie och ett besök var givet.


När man kliver in genom dörren på la droguerie känns det som man dör och vaknar upp i pysselhimlen. Jag vet egentligen inte vad som är ljuvligast, den gammeldagsa inredningen eller det gigantiska, überfina sortimentet. Kanske båda.


Meter efter meter från golv till tak står glasburkar med pärlor, paljetter, berlocker, snäckor, fjädrar, fluff och andra finheter. Bakom disken finns ett enormt lådsystem med ungefär varenda knapp man kan föreställa sig och så några fler.


Och banden... oändliga rader med vackraste banden och spetsarna.
Det ena mer ljuvligt än det andra.

Det var tur att jag hade läst om la droguerie och det enorma sortimentet (som ändå visade sig vara minst dubbelt så stort som jag föreställt mig) hos Sofia och dessutom har en viss erfarenhet av beslutångest när det gäller tygshopping på semestern, för annars hade jag nog stått där och velat än. Eller så hade det liksom blivit mig övermäktigt och jag hade gått hem utan något alls i shoppingkassen.


Men nu smalade jag mig alltså och valde ut inte mindre än sju underbart mjuka och ljuvligt fina tyger som personalen klippte till år mig. Och några vackra band. Och ett par fina knappar.


Ja, för er som är det minsta kreativt lagda och intresserade så är ett besök på la droguerie ett måste om ni besöker Paris. Men förresten så borde ni andra göra ett stopp där också. Bara för att njuta av den fantastiska inredningen och stämningen.

Det som bör has i minnet är dock att vad man verkar ha minst lika gott om, som tyger, band och pysselmaterial, på la droguerie är tid. Det tar tid att handla där. Personalen plockar och klipper allt åt kunderna, skriver ner för hand på små lappar vad som plockats ihop och vad varje sak kostar och räknar sedan ut på miniräknare i lugn och ro hur mycket som ska betalas. Det tar tid. Men enligt mig, väl investerad tid.

17 kommentarer:

 1. Har aldrig varit i Paris och har inga direkta planer. Fast LUST fick jag ju massor av nu!
  Och inte minst för det du skriver om tid! Härligt när saker får ta tid!
  Jag är ju gammal nog att minnas besök i gamla sybehörsaffärer, i sällskap med t.ex. mormor. Sådana där skåp med många, många små lådor kan jag drömma ljuva drömmar om! (Men det är även minnen från farfars barberare, där var kund hade sin låda.)
  Om du inte ruinerade dig har du min fulla beundran! ;D

  SvaraRadera
 2. Oj oj oj det här låter verkligen som att jag ska besöka Paris snart :-)

  Kram Malin

  SvaraRadera
 3. Det låter verkligen som en drömdestination!

  SvaraRadera
 4. jag dööööör. jag måste dit. NU! :)

  SvaraRadera
 5. Jeg vil også der - den butikken så spennende ut :)

  SvaraRadera
 6. Om min dotter skulle se den butiken...wowsingen säger jag.

  SvaraRadera
 7. Älskar dessa mysiga gammeldagsa butiker. Den Påminner om en butik i New York vet inte hur det stavas men typ Tings and Tangel som min syster visade mig. Alldeles för lite tid hade vi och jag kom endast ut med en stor gammal trådrulle av trä. Det fanns helt enkelt för mycket att välja på den timme vi hade på oss.

  SvaraRadera
 8. Vilket ställe! Jag förstår att det är lätt att få beslutsångest... Synd att det är så långt dit!

  SvaraRadera
 9. Åh, kan man tänka sig ett bättre ställe att spendera hela reskassan på?

  SvaraRadera
 10. Helt, helt underbart! Åh vad jag ännu mer längtar att åka till Paris. Hemskt att jag aldrig varit där. Men var i Kinna förra helgen, Tygriket, en liten kompromiss, men Paris och detta ställe smäller ju stort högre, längtar, tack för tips!

  Camilla/Stilitiden

  SvaraRadera
 11. jag hade ääälskat det där...

  SvaraRadera
 12. Ja den där butiken är ju ens våta dröm:)

  Härligt härligt!

  Tack för fina kommentaren!

  SvaraRadera
 13. åh, din lyckost som har varit till den där butiken! rena rama drömbutiken!

  SvaraRadera
 14. lyllos dej alltså... låter verkligen som himmelriket!

  SvaraRadera
 15. Denne butikken ser virkelig ut til å være en drøm:))

  SvaraRadera
 16. Men jisses vilket paradis! Osannolikt!

  SvaraRadera
 17. Det är knappt man tror att det är sant! Oj, vad jag blev sugen på en tur till Paris :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra