tisdag 2 juli 2013

Den gudomliga Dumlemoussetårtan


Den klara vinnaren på midsommaraftons tårtbuffé var Dumlemoussetårtan.
Så gudomligt gott med dumlemousse. Och så löjligt enkelt visade det sig. Bara att smälta ett gäng dumlekolor i en kastrull, blanda ihop smeten med vispgrädde, vänta tills det blir kallt och sen vispa grädden som vanligt. Sen var det klart. Jag sa ju att det var löjligt enkelt.

På midsommaraftons Dumletårta hade man lagt moussen varvad med mosade hallon mellan sockerkaksbottnar men jag tänker att moussen passar precis lika bra till vanlig vaniljglass, på en piffigare marängsviss eller till kladdkaka. Tänker nog testa alla tre varianterna.

8 kommentarer:

 1. Å, mums vad god den ser ut!

  SvaraRadera
 2. men oj vad gott det verkar, man blir allt rätt bra gottesugen av att besöka din blogg :)

  SvaraRadera
 3. Ser väldans smaskigt ut! Men hemma hos oss heter det Dumlefluff ;-)! Det bästa är att det funkar lika bra med vilken choklad som helst! Toblerone, geisha osv. Att smälta ner Ahlgrens bilar i grädden är också gott!

  SvaraRadera
 4. Oh, det där verkar ju både enkelt och läckert! Får läggas bakom örat... :)

  SvaraRadera
 5. Men du, fantastiskt gott verkar det! Wow!

  SvaraRadera
 6. Låter verkligen helt gudomligt!

  SvaraRadera
 7. Testade också dumlefluff nyligen, gott! Och då gillar jag inte "vanlig" dumle så värst. Men det blev SÅ saftigt! Körde en riktig chokladvariant med fingers runt om:) http://selmasgata.blogspot.se/2013/06/dumlefluff-och-finporslin.html

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra