torsdag 12 september 2013

Senapsgult byter namn och Gladiolusen får utökat ansvar


Jag hade bestämt mig för att det var dags för lite färg i soffan och färgen som gällde var grön. Ett otippat val för att vara mig men jag tänkte att det skulle vara fint ihop med makens favoritväxt - murgröna - som huserar lite varstans i vardagsrummet.

Som den ganska korniga bilden (någon hade väldigt svårt att skilja på mitt och ditt när vi var i Danmark i helgen så jag är numer en kamera, en plånbok, ett pass och en väska fattigare, och iPhone-bilder är det som gäller för tillfället) ovanför skvallrar om blev det dock inte mycket till grönt i soffan. Jag fastnade för den senapsgula zebran (senapsgul... låter inte om en särskilt upphetsande färg... jag väljer härmed att fortsättningen kalla den lejongul istället) på H&M Home, så den fick det bli. Någon svart zebra fanns inte som kuddfodral men istället som bordslöpare. Köpa, ta med hem, två snabba sömmar och nu har vi trots allt två zebror i soffan.


Jag är kanske en av norra Europas största förespråkare för separata tv-rum och vardagsrum. Om man har tillräckligt många alltså. Det har inte vi och en stor ful tv är med andra ord ett nödvändigt ont i vårt vardagsrum. Men nu har vi äntligen, efter fyra år, fått upp den på väggen i alla fall. Där syns den mycket mindre och en hel bänkyta är plötsligt helt tom och skriker efter att bli piffad med blommor och ljus. Till exempel en vas med ståtliga Gladiolus. Den perfekta skymma-fula-tv-apparater-blomman.

Fler vardagsrum hittar ni idag hos Fabrikens flitiga medlemmar.

13 kommentarer:

 1. Vilken intressant rubrik du har på ditt inlägg, blev genast nyfiken.

  SvaraRadera
 2. Vilken snygg gul nyans- perfekt höstfärg!!! Kram på dig

  SvaraRadera
 3. Vad irriterande att bli av med så mycket viktigt! HÅller med om att lejongult låter mycket finare, lejongul zebra :-)

  SvaraRadera
 4. Åh, den gula färgen är en av mina favoritfärger! Passar extra bra nu på hösten, men den funkar året om tycker jag. :)

  SvaraRadera
 5. Vilket trivsamt hörn du visar, där skulle man lätt sjunka ner länge.

  Fy för tjuvar ..............

  Kram
  Lissen

  SvaraRadera
 6. alltså den där senap...lejongula zebran är ju bara hur snygg som helst!
  Och sen måste jag bara slå fast att välden hade varit en så mycket bättre plats om folk bara kunde hålla reda på vad som är mitt och ditt. Tröttsamt. Tur att du har kvar mobilen iallafall!

  SvaraRadera
 7. Jag gillar lejongult (bra namn på en fin färg) och dina kuddar blev verkligen fina där i soffan. Tv:n är ju ett sådant där nödvändigt ont, skönt att kunna dölja ibland med finare blommor. Ha en härlig fredag! Kram

  SvaraRadera
 8. Håller med när det gäller tvn. Den tar liksom stor fokus i ett rum. Ni har ju en liten och nät variant vi har en stor tjock tv men snart så vi skall bara hitta den finaste.

  Och lejongult låter ju elegantare fast jag tycker nog kanske inte att senapsgult är så farligt. Fast kanske man tänker mer på korv med bröd ändå.Fint blev det hur som helst.

  Trevlig helg

  SvaraRadera
 9. Fina kuddar! Och jag håller verkligen med om att ha separat tv-rum och vardagsrum om möjligt. I vårt gamla lilla hus fungerade det utmärkt, men när vi flyttade till större fick TVn flytta in i vardagsrummet och jag gillar det inte alls....

  SvaraRadera
 10. Løvegult var et mye bedre navn! Kule puter!

  Huff, så kjedelig å bli frastjålet alle de tingene...

  SvaraRadera
 11. Jättefint! Jag glömmer Fabriken varenda torsdag... Måste skärpa mig.

  SvaraRadera
 12. Nej, vad trist att bli bestulen! Usch :-(
  Tur du har så fina senapsgula kuddar hemma!

  SvaraRadera
 13. Vilken härlig färgkombo du har fått till i soffan!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra