måndag 4 november 2013

När man har garderoben full med träkulor och huvudet tomt på idéer


Det händer då och då att jag får saker av folk jag känner eftersom jag ju "kommer komma på något superfiffigt och fint att göra av dom" (nej, sånt sätter ju inte alls någon press. Inte alls). Kassar med tyger och gamla sängkläder, spetsar, trasigt Gustavsbergsporslin, gamla trälådor och tapetrester är sånt som jag fått till skänks.


Senaste gåvan var ett gammalt dörrdraperi av träkulor. Det ligger alltså ungefär femhundra träkulor i olika storlekar i garderoben som det ska göras något superfiffigt och fint av. So far har det blivit ett par grytunderlägg och sen tog idéerna slut. Förutom det uppenbara (ja, att kopparspraya ett gäng kulor och göra några fler grytunderlägg, såklart) så har jag just nu inte den blekaste vad jag ska göra med kulorna.
Kloka förslag och roliga idéer mottages tacksamt.

9 kommentarer:

 1. Nu vet ju inte jag vad du har för storlekar på dina träkulor men jag tycker att ljusstaken från fermliving som vit jul visar är supersnygg http://denvitajulen.blogspot.se/2011/11/adventsljusstake.html

  Eller det superenkla men fina halsbandet som inredningskaos har gjort http://inredningskaos.blogspot.se/2012/09/pyssel-utan-konstigheter.html

  I båda fallen skulle kopparsprayen kunna komma väl till pass :)
  Hoppas du hittar någon kulinspiration.

  //Pyssel & Papp

  SvaraRadera
 2. jag sökte på träkulor på pinterest, men orkar inte lägga upp länkar på allt fint till dej, kolla du istället!
  Gillar lampfoten, handtagen,... för att inte tala om taklampan!

  SvaraRadera
 3. Har ingen direkt idé till dig men jag är säker på att du kommer på nått fint!!! Pinterest låter ju som ett hett tips ;)

  SvaraRadera
 4. Jamenvisst! Pinterest och träkulor är en fin kombo. Sen ska jag bara hitta tiden också. Men sålänge tittar jag vad för fint du hittar på :)

  SvaraRadera
 5. Trä upp på lampsladdar är väl en blogg- och pinterestklassiker vid det här laget, liksom grytunderläggen som du redan gjort... :) Har också sett på pinterest någon som gjort en girlang av sådana där små "diamanter" av typ papperssugrör eller halm (himmeli tror jag att de kallas) uppträdda på tråd med träkulor emellan. Det var rätt snyggt och skulle kanske kunna passa till julpynt. Eller bygg en kulram åt ungarna? Eller måla dem snyggt och trä coola halsband?

  SvaraRadera
 6. Men vilken fantastisk present, och sådana där borde man ju kunna hitta på loppis tänker snålvargen här, som tycker att träkulor är rätt dyrt på hobbybutikerna.

  Jag tänker att det skulle vara ursnyggt att spreja dem i någon färg,eller kanske helst blanksvart, trä upp några på tråd och ha som handtag till någon byrå/garderob eller liknande.
  Enkelt pyssel som nog kan bli effektfullt

  SvaraRadera
 7. Handtag till väskor? Måla, decoupage , eller liknande och göra halsband/armband. Det finns verkligen jättemånga idéer på pinterest. Jag kollade upp det. Girlang till julgranen?
  Gör några påsar och ge bort till pyssliga vänner.

  SvaraRadera
 8. Mina föräldrar har ett spel från 70-talet gissningsvis. Det är ett 4 i rad-spel i 3D med 4x4 pinnar som du sätter kulor på för att få 4 i rad lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Kulorna är målade i 2 färger för 2 spelare. Väldigt svårt att förklara i text men hoppas du förstår lite i alla fall. Jag gjorde 2 kopior i somras, det gick åt 128 kulor och är mycket uppskattat av dottern och hennes kusin som båda är snart 3 år. Vill barnen inte leka med det så är det en fin prydnad och det går åt många kulor ;-)

  SvaraRadera
 9. Ibland är det enkla bäst :-)
  Jag har också fått träkulor till skänks, för sisådär 17-18 år sedan, haha. NU har jag plötsligt väldigt bra användning för dem!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra