onsdag 13 november 2013

Viggos julklappar, del 1

OBS! Mamma, mormor och andra ev. släktingar som hälsar på: stor spoilervarning i detta inlägg! Stäng och kom tillbaka en annan dag.


Med risk att uppröra andra mödrar och framstå som en aningens känslokall männsika ska jag nu göra ett erkännande...

Jag älskar själva processen och handlingen när Viggo skapar och pysslar saker till mig, men jag älskar inte alltid själva sakerna som skapas. En del saker är faktiskt ganska onödigt och man har liksom inte en aning om vad man ska göra med dom. 
Därav målet med Viggos julklappspysslande i år; det som skapas och ges bort ska vara saker som han med glädje gjort själv men som mottagaren faktiskt kan ha lite nytta av.  


Först ut bland julklapparna till mormor, morfar, morbröder, faster, syster, bror och andra som Viggo tycker är värda en klapp, är ett gäng nyckelringar. Bokstavspärlor från Make and Create, ett gäng träpärlor jag köpt på loppis för länge sedan och så några av träkulorna som han målat, uppträdda på en läderrem. Precis lagom svårighetsgrad för en 5-åring och en klapp som mottagaren har nytta av.  

12 kommentarer:

 1. jamen... de allra flesta känner väl som du! Tur då att man kan styra den där skaparlusten lite! Superfina ju! :-)

  SvaraRadera
 2. Haha, här har du en till som känner samma sak ;-) Klockrent med nyckelringar, det funkar ju oavsett ålder på mottagaren.

  SvaraRadera
 3. Bra grej, både nyckelringarna och det snygga pysslet. Den tanken snor jag rakt av inför kommande pyssel här hemma.

  SvaraRadera
 4. Så fine de ble. En god idé for barna å lage :)

  SvaraRadera
 5. Vilken bra idé! Och verkligen användbart. Jag håller med om att det är extra kul om det är något som verkligen går att använda. Det tror jag att barnen känner på sig också.

  SvaraRadera
 6. Jag förstår att man blir glad över tanken men kanske inte alltid själva saken. Jag vet ju själv att jag pysslade med paljetter och toarullar mm till min familj... Men jag tycker att man ska uppmuntra att barnen faktiskt VILL göra julklappar till sina nära och kära. Det verkar annars bli vanligare och vanligare att man inte får någon julklapp från barn även om man själv ger en julklapp till dem. Jag hade därför blivit glad över en toapappersrulle också, för den visar att personen VILL. Hade jag fått en sådan där snygg nyckelring hade jag blivit överlycklig! :)

  SvaraRadera
 7. Jag vet att min mamma snabbt styrde mina sanslösa smällkarameller bort från julgranen, men jag hade väl inte utvecklat min skaparlust i rätt riktning då.. och det stoppade ju inte mig från att pyssla vidare heller :-)

  SvaraRadera
 8. Håller fullständigt med. Har så många prylar som fyller noll funktion på hyllor och väggar i mitt hus men som jag inte har hjärta att ta bort... Nyckelringarna var en kul idé. Vi ska göra pärlhjärtan och stjärnor i Allmogestil och ge till fröknarna i skolan vid terminens slut. Sätta ett fint juligt band i och - VOILA - julgransdekoration.

  PS Hittade en blogg jag tror du skulle gilla.
  http://weecutetreasures.blogspot.ch/
  Hon verkar tokig i allt dockskåpssmått... Supergulliga saker. Det är som att kliva in i en liten sagovärld av Lilleputteland.

  xxx
  Annette
  My Rose Valley

  SvaraRadera
 9. Perfekt ju! Och visst är det mycket bättre att få något som är användbart! Och så älskar jag gräddningskommentaren här nedan :-)

  SvaraRadera
 10. Titta så fina! Lustigt nog gjorde jag liknande nyckelringar idag (fast utan bokstavspärlor) så jag hajade till när jag såg dina nu. :) Kul! Två själar samma tanke... eller hur man nu brukar säga. :) /Helena

  SvaraRadera
 11. Den här idén gillar jag verkligen!

  SvaraRadera
 12. Vill du bli av med några träkulor är det bara att hojta till :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra