tisdag 19 november 2013

Jakten på den perfekta juldesserten


Det är mycket möjligt att det var vinnaren jag hittade på en gång. Och är det inte vinnaren så är det garanterat en av de tre i toppstriden.


Jakten på den bästa juldesserten är alltså igång och för att kamma hem segern räcker det inte med att vara gudomligt god. Man ska också vara en dessert som går relativt snabbt och enkelt att göra. Är man dessutom en dessert som går bra att tillredas i färväg och kan vänta i kylen hela dagen innan man får göra entré, så har man plockat många viktiga bonuspoäng.
Om man, ovanpå allt detta, dessutom är en dessert som öppnar upp för små enkla variationer som t.ex. olika topping eller en enkel cheesecake botten, ja då kan det som sagt vara så att man kammar hem totalsegern i 2013 års jakt på den perfekta juldesserten.


Glögg- och chokladmousse med lingon och pepparkaka

5 dl grädde
200 gram mörk choklad
1 dl glögg

Vispa grädden pösigt och smält samtidigt chokladen i vattenbad. Blanda försiktigt ner den smälta chokladen och sedan glöggen. Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen. Toppa med lingon och pepparkaka innan servering.

13 kommentarer:

  1. Oj, oj, oj! Låter farligt gott :)

    SvaraRadera
  2. Låter som en riktig vinnare! Hur många pers. skulle du säga att det räcker till, ungefär?

    SvaraRadera
  3. Näeee. Vad trist! Behöver du inte prova fler recept nu då?!?
    Skämt åsido, så låter det helt fantastiskt gott. Och alla
    desserter som går att förbereda så väl är en vinnare.
    Tips-tack och kram.

    SvaraRadera
  4. Lingonsylt eller rårörda? Låter ju helt klart som en vinnare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag använde lingonsylt men jag tror det hade varit godare med rårörda. Gott med det lite mer syrliga till det söta.

      Radera
  5. Det låter som en dessert helt i min smak!
    Susanne

    SvaraRadera
  6. Men oooh vad gott! Juldesserter är alltid bra att samla på, man måste ju ha något gott att snaska på till Kalle Anka.

    SvaraRadera
  7. Hej

    Ställer samma fråga som Karin ovan

    Till hur många perdoner är receptet

    Tack!
    Inger

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Inger, Inser att jag missat att svara på detta. Sorry. Receptet ovan blir 10-12 portioner.

      Radera
  8. Åh, vad gott det ser ut! Det får man nog testa någon gång! :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra