tisdag 11 mars 2014

Månadens fyra - K

 
Då var det dags igen. Månadens fyra. R, G och D är avverkade och i mars har Anna och Ulrika givit oss K att jobba med.
 
Månadens Kök | Månadens Kärlek | Månadens Kändis | Månadens Käk

 
Kök - Mitt eget kök är inte mycket att skryta med (förutom det faktum att det kommer ihop med en kock som oftast servar mig med mat). Men jag samlar på mig köksdrömmar på Pinterest och när jag tittar på dom syns några tydliga trender på vad som vinner min beundran. Helkaklat, öppna hyllor istället för överskåp, stänger att hänga kastruller och redskap på och ett fönster framför arbetsbänken. Jag är fullständigt övertygad om att diskningen skulle bli roligare om jag kan göra den samtidigt som jag tittar ut. Och en kökssoffa. Någon gång i mitt liv ska jag ha en lägenhet, ett hus eller ett sommarställe där det passar med en kökssoffa. Så det så!

 
Kärlek - Varje vår väcks min kärlek till Stockholm till liv igen. När staden badar i sol, dess invånare vaknar ur sina vinterdvalor och träden börjar grönska igen så slås jag alltid av att jag bor i en av världens vackraste städer. Älskade, älskade Stockholm.
 
 
Kändis - Jag har aldrig sett Lupita Nyong´O i något annat än fantastiska klänningar på röda mattan. Det är färgglatt och vackert varje gång. Årets Oscars-gala var inget undantag. Jag fullkomligt älskar klänningen. Och den här bilden... kan vara den härligaste röda mattan-bilden vi någonsin skådat.
 
 
Käk - Vad sägs om en god och lyxig fredagsrätt som praktiskt taget lagar sig själv och knappt ger någon disk? Jo, det är sant, det går. Den kräver inte mer än högst en kvarts arbete, sen lagar den klart sig själv. Fiskknyten.
 
Lax, torsk (eller annan fisk efter tillgång och smak), potatis, morot, fänkål, sparris, sockerärtor, gul lök, vitlök, smör, vitt vin, salt och peppar. Dela allt i ungefär lika stora bitar, rör ihop, lägg i folieknyten som tillsluts ordentligt. Så, högst en kvart har gått och ditt arbete är klart. Släng in i ugnen på 200 grader (eller på grillen) i ungefär 10 minuter. Ät och njut!

9 kommentarer:

  1. Så himla snyggt med helkaklat- och att ha kastruller framme- me lööv! Men du att ha en kock där hemma slår nästan det va- jag byter med dig när som;) och Lupita Nyong´O var magisk- igen!!!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Vilket härligt månadens fyra inlägg, håller med om röda mattan bilden och att Stockholm är en av världens vackraste städer. Fiskrätten ska jag göra inom kort, tänk att man inte tänker på att göra folieknyten i ugn oftare, det blir mest att man gör sådana knyten när man grillar på sommaren.

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  3. Så fin fyra! Och receptet, jag älskar det. Tack! Verkar himmelskt.

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig fyra! Jag längtar verkligen till Stockholm just nu och din bild väcker den längtan ännu lite mer. :) Skön köksinspiration (här är en till som drömmer)! Kram

    SvaraRadera
  5. Härmed lovar jag att göra mer och fler fiskknyten i sommar. Det är verkligen hur gott som helst och enkelt. Vill också tipsa om persika, mynta och chevreostknyten - extremt gott tillbehör till grillat kött. ...men det visst du säkert.
    Kram

    SvaraRadera
  6. Välkommen våren!! Vi har längtat!!! Usch vad otäckt med cellförändringar, har oxå haft det men det var inget som tur var!!! Jag går alltid på mina kontroller!! Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  7. Vi verkar gilla samma typ av kök! Fina bilder. Ha det bra.

    SvaraRadera
  8. Gillar dina fyra! Man dör lite på Pinterest. VARFÖR får man bara ha ett kök? Fyra kök och rum kanske vore nått?

    SvaraRadera
  9. Hej igen kikade i tidningen vart fatet var ifrån, men blev osäker på vilket av faten de skriver om när det står så här: turkost tårtfat 250 kr och mönstrad assiett, 150 kr, Pottery Jo. Vart den är ifrån framgår ialla fall men sen vilket av faten som är det du menar låter jag vara osagt;) Kram

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra