tisdag 4 mars 2014

My cup of tea!

 
Efter alla de gånger då jag och "mina tjejer" stapplat ut från olika bruncher runt om i Stockholm med magen i fyra hörn och tanken att jag kommer aldrig någonsin bli hungrig igen, så bestämde vi oss för att brunchbufféer är ute och att Afternoon Tea är inne. Lika trevlig och gott som brunch, men betydligt mer måttfullt i mängderna.
 
 
Vi har nu hunnit te-dricka oss igenom ett par ställen i stan och under största seriositet och samråd har det utvärderats och betygsatts. I helgen utdelades det högsta betyget hittills. 4,5 tekoppar av 5 möjliga till Ulriksdals Slottsträdgårds Afternoon Tea. Laxsmörgås, briemacka, gurksmörgås, minisemla, chokladkaka med mockagrädde (bland det godaste som någonsin landat i min mage), hallonmacarons och obegränsat med te och scones. Godaste OCH billigaste hittills (198 kronor).
 
 
Att man sen efter te-drickandet kan vandra runt i oändlighet och titta på ljuvliga blommor och andra finheter gör ju inte saken sämre. I likhet med när man besöker Zetas så råder stor risk för total köpmani när man besöker Ulriksdals Slottsträdgård.
 
 
Andra Afternoon Tea-ställen som har testats:
 
Plus för den fantastiska räksmörgåsen med massa marinerad fänkål och möjligheten till snyggshopping efter tedrickandet.
Minus för att man sitter ganska trångt och väldigt tätt inpå grannen. Ingen plats att prata hemligheter och privata saker på, alltså.
 
Plus för härlig miljö med tjusig inredning.
Minus för att det inte går att boka bord, att köa på gatan för att få ett bord är aldrig kul.
 
Plus för det uppenbara - flott som tusan.
Minus för det uppenbara - dyrt som attan.

 
Och så några ställen som står på Att testa-listan:
 
 
Smaklig (te)måltid!

9 kommentarer:

 1. Å vilken kul läsning! En jättefin idé som jag nog ska anamma. Innan alla fick bebisar och småbarn så hade mitt tjejgäng en liten vana att gå och äta frukostbufféer på helgen. Vilken lyx det var. Nu när barnen börjar växa upp lite så kanske detta blir nästa grej. Magen i fyra hörn! Jag känner igen känslan, precis! Kram till dig!

  SvaraRadera
 2. Afternoon Tea är ju så himla trevligt! Pratade just med en god vän häromdagen att vi kunde umgås mer kring brunch eller afternoon tea. De där lördag kvällarna räcker liksom inte alltid till och det här är ju så himla mysigt. Toppen att du gjort förarbetet om man skulle bli sugen på en utflykt. Ulriksdal är ju redan en favoritplats och det här ser ju väldans gott och fint ut.

  SvaraRadera
 3. Men dregel! Vad gott det ser ut/låter. Tur att jag har en semmelfestival att se fram emot ikväll, annars hade jag kanske förgåtts av avund. :)

  SvaraRadera
 4. så mysigt det låter... här där jag bor finns ju inte riktigt samma utbud, kanske ska höra på den lokala pizzerian?!? (ja, det finns bara EN...) :-)
  Underbara bilder du bjuder på!

  SvaraRadera
 5. Gott! Och trevlig sak att göra med sina vänner. Fin tisdag till dig!

  SvaraRadera
 6. Man får tacka för de här bra tipsen, alltid bra med Stockholms tips när man inte bor i huvudstaden. På Svenskt tenn har jag varit men jag blev väldigt sugen på ett besök på Ulriksdals the och vilka fina blommiga och våriga bilder du har tagit. Ha det riktigt bra Karin

  SvaraRadera
 7. Var på svenskt tenn i helgen. Gillat mycket dock kanske inte mysigast miljön. Tea House Chaichana har provats med sonen. Men jag tog en grillad smörgås till teet. Stort plus för herrn bakom te disken som kan massor om te.

  SvaraRadera
 8. Jag älskar att ni är såna livsnjutare och verklgien gör såna här utflykter. Vi gör aldrig, måste bättre oss.

  SvaraRadera
 9. Vi bokade bord på Wienercaféet via deras hemsida :) så det går fint! Älskar Afternoon Tea!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra