söndag 13 april 2014

En hälsning från vattkoppekarantänen

 
När man hastigt och oväntat hamnar i total vattkoppekarnatän så får man plötsligt en hel del tid över. Alla andra planer ställs in och kvar finns bara massa tid att fördriva innanför hemmets fyra väggar. Då kan det tänkas att man får en rejäl pysselattack och renoverar klart dockhuset. Kanske att man till och med sågar av benen på en våningssäng med en matkniv och gör en kopia av barnens egen säng till dockhuset.
 
 
Tomma tändsticksaskar kan bli till kopior av hyllorna i det riktiga barnrummet och eftersom man har en sån herrans massa tid över så kanske man syr en minikopia av en av kuddarna hemma.
 
 
En bilmatta av filt och en lekborg av lego måste det såklart också finnas i minibarnrummet.

 
När man ändå är inne på minikopior av det egna hemmet och massor med tid, eftersom man sitter i vattkoppekarantän, så kan man jobba vidare med sorummet. Kopia på egna tapeten, sänggaveln och favoritskrapkartan.
 
 
Galgar av ståltråd, knoppar av pärlor och blommor av träkulor och ljusmanschetter.
 
 
I vardagsrummet fick Hägerstenstavlan och den hemgjorda tyll-lampan vara med i miniformat.
Och så ett påskris såklart. Det är ju bara en vecka dit.

 
Det är påsk på nedervåningen i huset, men det tycks vara högsommar på övervåningen. Kalendern visar juli.

 
Trots att man har nästa oceaner av tid i vattkoppekarantänen så hör det ju till att man också har ett vattkoppsdrabbat barn att ta hand om emellanåt, så matrummet i dockhuset är än så länge ommöblerat. Dom får väl äta på restaurang, helt enkelt.
 
 
Fler söndagsbilder hittar ni hos Fabriken, som återuppstått (tjohoo!!).
 
Nu dyker jag in i min karantänbubbla igen.
Trevliga söndagskväll!

17 kommentarer:

  1. Så fint ditt dockskåp blev! Jag känner mig lite barnslig, men jag tycker det är så himla kul att fixa med dockskåpet! Jag började renovera mitt gamla dockskåp när jag var gravid med min dotter (nu 1,5år) då jag var så renoveringssugen men inte orkade mer än renovera i miniformat :)
    Tyvärr har jag inte blivit riktigt färdig, men nu när jag ser dina bilder så blir jag jättesugen på att ta tag i det igen.
    Här är en länk till mitt dockskåp: http://bodil.pysselgumman.se/category/dockskap

    SvaraRadera
  2. hallå där, vad snyggt det blir...! typiskt att vi redan har haft vattkoppor, för jag hade nog behövt en sådan där karantän för att komma igång med alla pysselidéer som trängs i huvudet, men som aldrig blir något av. Kanske får hoppas på tyfus eller nåt sånt.

    SvaraRadera
  3. Men gudars vad fint det blir!!! Jag blir stum av beundran!

    Får jag fråga en sak om "den stora" skrapkartan? Har ni en ram till den? Utan eller med glas? Vi har en som tråkigt nog ligger kvar i sin rulle...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Catharina, för don snälla orden!

      Och ja, den riktiga skrapkartan har vi i en ram. Hittade en jättestor vit ram i Ikea. Det är dock ingen glasskiva i den, utan en plastskiva. I det här inlägget ser du ramen, längst ner: http://popetotrora.blogspot.fi/2013/05/sovrum-version-20.html .

      Radera
  4. Men himmel va snyggt! Där skulle jag kunna bo! :)

    SvaraRadera
  5. imponerande! vilket bra sätt att leva ut sina inredningsdrömmar på :)

    SvaraRadera
  6. Usch för sjukstuga, men hurra för fina dockhuset!

    SvaraRadera
  7. Du är verkligen ett under av kreativitet! Så fint du gör Petra. Även om det här med karantän verkar vara bra för din kreativitet hoppas jag att ni snart slipper de illasinnade vattkopporna!

    Kram Karin

    SvaraRadera
  8. Kul. Skulle funka som kortis i Bollibompa. Bildspel med din text helt enkelt. Skulle ungar älska. Och morsor. Och mormödrar...Pitcha den!
    xxx
    Annette

    SvaraRadera
  9. Men åh, vilket fint dockhus, förstår att du kör gärnet med att pyssla runt i det :) .

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  10. Jäklarns vilket härligt dockhus :-D! Vilken kreativitet :-D! Snyggt jobbat!

    SvaraRadera
  11. Åh wow så fint!!!! Oj vad kul! Nja inte med vattkoppor, men följderna..;)
    Blir alldeles nostalgisk och vill bara rusa iväg och köpa ett dockskåp... minns att jag grejade en del med mina små, men kom inte ens halvvägs till så fint! Och barnen var inte riktigt lika roade av själva inredningen som jag... de ville mest leka, och sånt tjafs hihi;)

    Kram kram
    från en imponerad Milla

    SvaraRadera
  12. Underbart fint! Så mycket fint och vilka fantastiska idéer du har när du skapar. Verkligen inspirerande. Tack! Jag vill också göra dockskåp men får nog lägga krutet på den riktiga renoveringen istället. Vill se mer när du har gjort klart!

    SvaraRadera
  13. Ojdå! Men från en som hade vattkoppor när hon var 14 så kan jag bara säga att det är bättre om man kan få det mycket tidigare. Mycket tidigare. Och tänk ändå att du hinner med att inreda ett helt hus bara sådär samtidigt :-)

    SvaraRadera
  14. Vilken fantastiskt rolig idé! Sneglar på mitt eget dockskåp och känner att det kliar i fingrarna. Kanske man skulle sluta jobba för idag och inreda ett rum istället ;)

    SvaraRadera
  15. Jösses så fint! Nu blev jag riktigt inspirerad :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra