måndag 17 november 2014

Sökes: träkuleinspiration

 
Det är ganska precis ett år sedan en kompis sladdade förbi med en papperspåse proppfull med gamla träkulor. Ett klassiskt 70-talsdraperi i sommarstugan hade gjort sitt och jag fick spillrorna att "pyssla något kul med". Några grytunderlägg, en tidningshållare, en lampa, ett gäng spöken och en ljusstake senare finns det fortfarande minst fem dussin kulor kvar och min ständigt jakt efter träkulepyssel är högst levande. För någon vecka sedan såg jag några barnvagnsmobiler som jag var tvungen att testa. En lång tygkorv och så varannan kula i korven och varannan kula på korven. Snabbt, enkelt och ganska sött.
Men mer då? Har ni några tips och idéer?

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att det är väldigt fint med olika arm- och halsband av träkulor. Antingen målade eller helt neutrala. Barnvagnsmobilerna var ju väldigt väldigt fina. Ska bli kul att se vad du hittar på med resten :-)

  SvaraRadera
 2. Vilka söta... just sådana där enkla pyssel är jag svag för.
  kulor som handtag på byråer är fint.
  Gillar det här:
  http://www.pinterest.com/pin/457185799646564146/
  Och detta:
  http://www.pinterest.com/pin/113012271869428901/

  :-)

  SvaraRadera
 3. Kanske en sådan där klädhängare som syntes lite här och där för några månader sedan? Alltså ett snöre med träkulor på och så hänger man galgar mellan kulorna.

  SvaraRadera
 4. Här kommer en länk http://savittjagvetblogg.blogspot.se/2014/11/har-snoat-in.html, hoppas du gillar det. Jag kommer att göra sådana stjärnor - men jag har inga träkulor än.
  Eva

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra