fredag 27 maj 2011

Livslångt projekt


Jag fick nys om en så rolig karta härom dagen som jag var tvungen att köpa åt mig och min fina man. En scratch map, där alla länder är täckta på samma sätt som en trisslott, och så skrapar man sedan fram de länder man varit i.


Så nu har vi verkligen ett gemensamt livsprojekt. Alla länderna ska skrapas fram!

¨

Än så länge ser vår karta dock löjligt oskrapad ut, speciellt med tanke på att våra senaste två resor gått till Mauritius och Kap Verde - öar så små att det knappt ens märks att dom är skrapade.


Nej, i fortsättningen är det resor till stora länder som Ryssland och Canada som gäller, så vi kommer nån vart i projektet. ;-)

25 kommentarer:

  1. Herlig! Vanvittig bra!
    .....Sånn fikk jeg lyst på*smile*

    God helg til deg og dine!
    Klem fra meg

    SvaraRadera
  2. Så kult:)
    Blir mye reising framover nå da?

    SvaraRadera
  3. Men Hallå! Den är ju underbar. Vart köpte du den? Vill ha. Ska bara hitta en vägg.. den ser stor ut! Jag och min syster ska till New York, min favorit av alla städer. Har du skrapat kartan där? Och yes, just nu har Mr Vulkano lugnat ner sig. Tack-och-lov!!
    Ha en fin helg. Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Vilken superbra idé, jättekul karta det där! Det blir väl att tågluffa i sommar då ;) (o kanske en tur till nåt grannland också?? ;) )

    SvaraRadera
  5. Åhhh, en sånn skulle jeg også ville hatt :o)
    Stiligt!

    Og så flott den nye etasjen i dukkehuset ditt blir :o)
    Jeg er HELT forelsket i dette dukke huset ;o)

    Ha en flott helg!

    SvaraRadera
  6. vilken rolig grej...! Ni får väl helt enkelt semestra på olika platser framöver för att komma upp i så många länder som möjligt ;-)

    SvaraRadera
  7. Vilken superhäftig karta, verkligen en rolig idé! Var får man tag på såna? Vore jättekul att ha en sån, trots att vår karta inte heller skulle vara särskilt barskrapad - ÄN! ;D

    SvaraRadera
  8. Haha!! Ja, stora länder verkar ju var smartast. ;-) Verkligen en kul idé. :-)

    SvaraRadera
  9. Ja, det er veeeldig frustrerende...

    Fredagsklem tilbake :o)

    SvaraRadera
  10. Men vilken kul karta! Det är ju såå många länder jag vill besöka....

    SvaraRadera
  11. Vilken fantastisk karta. Gäller bara att inte få prestationsångest... "jag måste åka till Uzbekistan, det är ju det enda stället som inte är skrapat!"...:)

    SvaraRadera
  12. Å vilken dröm! En sådan vill jag ha. Hamnar högst på önskelistan. Var hittar man denna karta?

    SvaraRadera
  13. Vilken rolig karta! Härligt projekt :-)

    SvaraRadera
  14. Åmen, gud vilken rolig grej... Var köpte du den?

    SvaraRadera
  15. vart köper man en sån karta?? :)

    SvaraRadera
  16. Stämmer in i kören som undrar var man köper den? En sådan vill jag hänga upp där hemma. Gäller bara att det inte blir så drastiska förändrinar i världsgeografin medan man håller på.

    SvaraRadera
  17. MEN! det är ju en jätte fräck present ju! vart hittade du det? kan man kanske hitta på nätet någonstanns? hur som helst en rolig idé :)) KRAM!!

    något konstigt här.. kan inte kommentera med mitt namn / josefin - mylovelygrandma

    SvaraRadera
  18. Ascool karta! Var i kap verde i november o det var den bästa semestern hittills i livet så det gör väl inget om prickarna är små! Kvalitet över kvantitet!

    SvaraRadera
  19. Om du har badat i medelhavet får du väl skrapa det oxå så blir det lite mer där runt italien!

    SvaraRadera
  20. Nei, så kult! Mye fint på bloggen din i det siste, du er flink til å holde på:) Synes kortene du laget med vimpelrekker var så fine, så de måtte jeg kopiere! Laget fine bursdagsinvitasjoner til eldstemann som nylig ble 5-år. Tenkte å vise dem på bloggen, men lover å henvise til deg:)

    Klem

    SvaraRadera
  21. Fantastiskt!!! I'm getting one right now! Resetokig som jag är så ska jag minsann se till att skrapa fram hela världen... tids nog! ;-)

    SvaraRadera
  22. Vilken häftig grej! Och jag har ju varit i både Kanada, USA och Ryssland, så jag skulle få skrapa en hel del i början.

    SvaraRadera
  23. Nämen vilken härlig karta! Sån vill ju jag oxå ha! Lätt att bli bitter efter ett tag kanske om man inte har fått skrapa på väldigt länge! Vi åker till samma land, nämligen England hela tiden så det blir ju lite tråkigt att skrapa något redan skrapat oxå...humf..ja jag får se.

    SvaraRadera
  24. Hej, hej! Satt och letade present till maken som fyller år och snubblade över...just det... The Scratch Map... Finns på coolstuff.se. (för alla som är sugna...) :)
    Funderar på att beställa en nu. Det är en helt, totalt onödig pryl och alldeles galet cool.

    Kram

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra