torsdag 9 juni 2011

Sjung om studentens lyckliga dag...


Idag tar min lilla, lilla bror studenten.
Väldigt märkligt, eftersom jag ju alldeles nyligen tog studenten själv.

Det va ju inte alls länge sen jag klädde mig i vitt, tryckte på mig studentmössan och åkte iväg på chamagnefrukosten med klassen.
Det känns som det var igår vi stod innanför dörrarna i Bromma gymnasium och kikade ut på hundratals föräldrar och syskon som stod och väntade på oss.
Och jag kan ju fortfarande hela texten på Sjung om studentens lyckliga dag.
Det kan inte varit länge sen alls. Eller...?

En snabb huvudräkning säger mig att det visst var 11 år sedan. 11 år är nog ändå ganska länge ändå. Och nu har alltså min lilla, lilla bror på nåt sätt blivit min stora, lilla bror och tar studenten idag. Galet...!


Eftersom det inte är särskilt troligt att bror min kommer ägna förmiddagen på sin studentdag till att läsa syrrans blogg (som han för övrigt inte förstår sig på över huvud taget... han har frågat mig flera gånger vad det är för galningar där ute som vill läsa om hur man gör en lampa av virkade dukar eller slå in vinflaskor i gamla tröjärmar) så kan jag avslöja att det är en klocka i paketet.

Själva inslagningen är inspirerad av ett fint paket jag såg hos Mia för ett tag sedan.

19 kommentarer:

  1. Vad härligt med studenten, grattis till din bror! Vilket jättefint paket han kommer att få, världens finaste inslagning.

    Ha en fin dag

    Kram Elvira

    SvaraRadera
  2. Ååå vilket fint paket,nu fick man just ingen ångest över studentpresenterna....

    SvaraRadera
  3. Lite snabb huvudräkning säger mig att du och min syster gick ur bromma samtidigt, och jag några år innan :) Världen är liten!

    SvaraRadera
  4. Ja..jag tänker detsamma här. Tycker det var nyss jag tog studenten! O min huvudräkning får det till 7 år. 7 år! är det möjligt..?? Är det så att man är vuxen nu eller? ;-) hmmm.... och hihi, jag känner igen det där med att yngre killar inte förstår alls vad man bloggar om för "mormorssaker" (som jag brukar få höra av min mans son)...han brukar säga; ja. det är ju kul att det finns folk som har tid att hålla på med sånt! Grrr...då blir jag arg! Fast sen blev han lite tyst när han såg mina ugglor och tårtfat, lite småimpad ändå kanske? Jag kan tillägga att han är lika gammal som du...men vissa killar mognar VÄLDIGT sent ;-) hihi. Kram på dig, och oj, vilken lång kommentar!

    SvaraRadera
  5. JAG vill läsa om det! :-)

    SvaraRadera
  6. Vilken bra idé! :) Min lillasyster tar studenten på lördag så jag kanske kan "låna" idén?! :)
    Förstår hur du känner dig, för mig är det också 11 år sedan jag tog studenten men det är nästan så att det känns som om det var igår!

    SvaraRadera
  7. Hurra, hurra för lillebror! Snyggt paket, skulle jag knappt kunna förmå mig att öppna...

    SvaraRadera
  8. Du har alltid så fina och kreativa idéer!

    //Lina

    SvaraRadera
  9. Tja, galning eller inte men jag gillar att läsa din blogg! Hoppas ni får en trevlig studentskiva! Imorgon är det min lillebrors tur... Jag är liksom du också helt förundrad över hur det hänger ihop; jag tog ju studenten typ förra juni och det är tio år mellan mig och min bror... Nja mattelärare är jag då iallafall inte!! Kram Louise

    SvaraRadera
  10. For en fin pakke!! Grattis til broren din! Ja, det er rart at alle andre blir eldre, bortsett fra oss selv. :)

    SvaraRadera
  11. Åh, min lilla lillebror (9 år yngre än mig) tog studenten igår! Kunde faktiskt inte hålla tillbaka tårarna när de kom utspringandes. Vad tiden går fort! Vi gav också en klocka i present, en vintage från 60-talet, mycket uppskattat!

    Superfin blogg du har förresten! Jag blir alltid så glad av att läsa den :)

    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  12. Grattis till lillebrors student och vilket fint paket.
    Gillar även dina virkade duk kort.

    SvaraRadera
  13. Superfint! Och wow, dina kort nedan!!!
    Älskar att vi kan inspirera varandra.

    Kramen Mia :)

    SvaraRadera
  14. oj... när jag räknade efter var det visst tolv år sedan för mej, galet vad tiden går!
    Fantastiskt fint paket du har gjort, själv måste jag ta tag i det där imorgon :-) Kanske inspireras av ditt vackra paket!

    SvaraRadera
  15. Vi ska på min sambos systers student imorgon och jag kan inte låta bli att också känna mig lite gammal. Var 6 år sedan jag tog studenten men det känns som förra året ;)

    Hoppas att din bror blev glad över presenten och att han hade en superfin dag :)

    Kram!

    SvaraRadera
  16. Grattis till lillebror som tagit studenten!!! Supersött paket! (och jag blir alltid lite extra glad när jag ser "mina" tapeter komma till användning.. du gör så mycket fint av dem) :D

    SvaraRadera
  17. Nydelig innpakning, likte den blomsten veldig godt.
    Min bror forstår seg heller ikke på min blogg :D
    Mulig det er en jenteting dette med å blogge :)

    SvaraRadera
  18. Vilken smart idé. Skitsnyggt!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra