fredag 4 november 2011

Tillfällig löneökning önskas


Levande ljus-säsongen har knappt kommit igång och jag har redan gjort av med en hel förmögenhet på stearinljus. Man borde kanske varit lite förutseende och startat ett levande ljus-sparande nån gång i somras, för att kunna finansiera det hela. Eller ännu bättre... alla borde få ett par hundralappar extra i lön under vinterhalvåret. Åtminstone så mycket extra att det täcker nån sorts grundnivå av stearinljus som behövs för att skapa mysstämning hemma.


För jag skulle i alla fall inte klara mig igenom hösten och vintern utan (en hel massa) tända ljus och fina ljuslyktor.

Dom här, som är det senaste tillskottet i ljuslyktefamiljen, kommer från Lagerhaus. Tanken är att även de som står på fönsterbrädan ska hängas upp i taket. Så fort vi bara får ändan ur och borrar nya hål (vilket jag av erfarnehet vet att det kan ta sin lilla tid...).


Ikväll firas helgen in med hemmalagad pizza och Idol tillsammans med min kusin och hennes familj som kommer på besök. Hur ser era planer ut?

Trevlig helg, vänner!

17 kommentarer:

  1. Levende lys må man ha ja :o)
    Jer har til og med med meg det her på Rehaben ;o)

    Så mye flott du har laget siden sist jeg var her hos deg da! Det er ALLTID så fint og inspirerende å komme hit til deg.
    Ha en flott weekend :o)

    SvaraRadera
  2. ljus är livsviktigt såhär års...! :-)
    Fredagen firas genom att bowla och äta ute med ett härligt gäng... Trevlig helg!

    SvaraRadera
  3. Här brinner det ljus som satan! Jag har en fem månaders bebis så jag bränner tre gånger så mycket nu i höst, eftersom jag räknar med att det blir mindre möjligheter för levande ljus om några månader när hon börjar krabba runt :)

    Ikväll ska jag påbörja ännu fler sy/virk/stick -projekt. Jag tror jag har åtta, nio stycken redan, men min filosofi är att det är bättre att påbörja än att inte göra något alls =)

    SvaraRadera
  4. Levende lys er et must i mørketiden!!!
    Det er det som får oss gjennom:)
    Tør ikke tenke på hvor mye penger som går til sterinlys.....
    Lyktene var kjempefine!!

    SvaraRadera
  5. Håller med om att ljus är ett absolut måste. Ljuslyktor är en av de största posterna i vår budget - till makens förtvivlan :) De du har hittat där var ju väldans fina. Härligt ljus de sprider i mörkret. Kramar Kicki

    SvaraRadera
  6. Fantastisk fine lys! Kjempeflotte!
    Kram, PiPa

    SvaraRadera
  7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  8. Låter mysigt. Jag har inte riktigt fastnat för Idol den här gången.

    Vi får besök av min mans kusin och vår Gudson! Det blir en fredagskyckling-favorit och en experimenttårta! På lördag åker vi så klart till Skogskyrkogården...

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  9. Väldigt fina prickar på väggarna det blir av lyktorna!
    Jag får nog kika in på LH..

    SvaraRadera
  10. Tycker du ska ha lyktorna kvar på fönsterbrädan! Dom är jättefina där! / Annika

    SvaraRadera
  11. Väldans bra ide tycker jag- klart vi behöver få ett ljuskonto;) Önskar dig en jättefin helg. kram Johanna

    SvaraRadera
  12. Så fine! Her blir det også tv-kos i kveld; herlige fredag:)

    SvaraRadera
  13. Ja men visst! håller verkligen med... det går ju åt en hel del så här års, skönt att inse att det finns fler som jag.
    Förresten, tonen på mina bilder redigerar jag direkt i min Canon systemkamera. Det heter färgbalans och då klickar jag i att jag vill ha blåtonade bilder och då får jag den färg som visas i bloggen. Min dator har ju krashat så jag kommer inte åt photoshop och kan därför inte redigera mer än vad som är möjligt direkt i kameran. När det kommer till handledsvärmarna, kommer jag nog behålla det för mig själv, tänkte sälja de framöver, när jag lyckats göra några stycken. Men lovar att bli bättre på att lägga ut beskrivningar på alla andra saker. Det är i allafall min ambition.
    Sköt om dig nu och ha en riktigt bra helg
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  14. Spara alla ljusstumpar och be alla dina vänner att spara ljusstumpar åt dig också, sen gjuter du nya ljus "nästan-gratis". :) Just exakt värmeljusstorleken är visserligen bökig att få till, men man kan enkelt göra ljus i liknande modeller som fortfarande passar så länge lyktan är hög nog. :D

    SvaraRadera
  15. Tillfällig löneökning? Jag vill ha löneökning jämt, mitt pysselkonto eskalerar trots allt återbrukstänk :-) Men ok, jag kan också tänka mig ett ljuskonto :-)

    SvaraRadera
  16. Eller kunna dra av det på friskvårdspengen (om ni har det) som ljusterapi istället för träning eller massage =D

    SvaraRadera
  17. Den där lyktan gillar jag! Så mysigt när ljuset sprider sig i mönster och former :))

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra