onsdag 25 januari 2012

Dränerad på energi, men full av vilja

Jag känner mig totalt dränerad på energi. Trött och seg och slut som artist. Jag har huvudet fullt med saker jag vill göra och fixa med men varje dag när jag kommer hem så är det som att soffan skriker på mig att jag måste kasta mig i den och sen ligga kvar hela kvällen och glo på tråkiga TV-program.

Men. Hade det varit så att jag hade haft orken...


...så hade jag virkat ett par såna här supersöta skallror, som jag faktiskt redan köpt mönstret till...


...så fort jag hade varit klar med skallrorna så hade jag gått på nästa virkprojekt som skulle varit dom här ljuvligt söta babytossorna...


...jag hade vikt såna här söta kuvert för att skicka snälla meddelande till alla jag tycker om, på Alla hjärtans dag...


...och förutom snälla meddelande i kuverten så hade jag lagt i ett varsitt sånt här sött bokmärke, som fina Anna tipsade om härom dagen.


Ja, hade jag bara haft orken så hade jag också gjort ett gäng såna här vaser och fyllt dom med färgglada, spröda tulpaner...


...och sen hade jag spatserat in i köket och bakat ett gäng smarriga Cake-pops. Men hade dom ens blivit i närheten av så fina som Emelie och Elins så hade jag förmodligen inte haft hjärta att sätta tänderna i dom i alla fall.


Men vet ni, jag ser ändå en ljusning i mitt förfall och en möjlig väg tillbaka till den rätta pysselandan. Nämligen detta eminenta soffpyssel som Linda har gjort. För inget kan väl vara mer passande för en människa som vill, men inte lyckas slita sig från soffan, än ett soffpyssel!

23 kommentarer:

  1. usch vad det är tråkigt att känna sådär... fast ibland kan det kanske vara bra att bara ta det lite lugnt. Ser iallafall fram emot att se alla skallror, soffpyssel och allt vad det kommer att bli framöver... :-)
    Ta hand om dej, kram...

    SvaraRadera
  2. Supersöta fåglar på skallrorna, men pinnen och "fikonlövet" känns så där... Skulle vara ännu sötare på en ring tycker jag :)
    Hoppas du snart får orken tillbaka, några dagar i soffan gör ibland susen!

    SvaraRadera
  3. Ibland försvinner orken jag själv tog en paus under jullovet och det var riktigt skönt.
    Men med allt fint som finns på nätet är det svårt att veta var man skall börja med. Vilket är fallet för mig så lite tid och så mycket jag vill göra. Inte blev det lättare med allt fint du visade nu.

    Ha det bra i soffan
    Mia

    SvaraRadera
  4. Känner igen det. Är också helt slut och soffliggande på kvällarna just nu. Vad beror det på?
    Men, mitt tips är att du tittar på riktigt bra filmer istället, så känns kvällarna helst plöstligt bättre...

    SvaraRadera
  5. Hej!

    Jag känner precis som dig. Soffan har varit det enda alternativet de senaste veckorna...och röran i mitt pysselrum( som ännu inte är färdigt) bara växer. Jag hoppas på lite energi i helgen.

    Vilka söta babyprylar du hittat!

    Ha en go kväll! Kram

    SvaraRadera
  6. Orken kommer och går... snart kommer den tillbaka och plötsligt har du gjort alla de där sakerna och mer därftill ;-) Skallrorna var ju ljuvligt söta!

    SvaraRadera
  7. Känner igen den där känslan...jag är lite i samma situation, fast här är det en liten tjej som tar all min kraft och inspration till att pyssla...man får hoppas det vänder!
    Men du snart är det ju VÅR, då brukar man orka med lite mer!

    Kram Marina

    SvaraRadera
  8. Jo vet att det kankse inte är läge att beställa saker av dig, men jag skulle verkligen vilja beställa en sådan fågelskallra av dig ;)
    Du bestämmer själv, men hör gärna av dig om du skulle tänka dig göra en till min lilla Linnéa ;)Självklart betalar jag dig det du vill ha betalt för den ;)

    Kram kram

    SvaraRadera
  9. Fine og fargerike fuglerangler!
    Håper du snart får ork til å drive med kreative saker igjen:)
    Ha en fin kveld!

    SvaraRadera
  10. Åh vad glada vi blev när våra cakepops uppenbarade sig på din underbara blogg! Vi kan avslöja att vi oxå går igenom en soffpotatis-period just nu och att våra cakepops faktiskt gjordes just framför tv:n!!! ;)
    Visst är det jobbigt att ha så mycket ideér men ingen ork... Gah!
    Vill peppa dig ur soffan och säga att du gör underbart fina saker och är en stor inspirationskälla för oss!
    kram på dig! / elin och emelie

    SvaraRadera
  11. Känns som det är den här tiden på året då man är tömd på energi. Man får ta några kvällar i soffan... Lite blommor piggar alltid upp, ett tips är att ta in kaprifol kvistar, de grönskar så fint. Mixa med tulpaner, eller lägg lite fina stenar i botten på vasen. Hoppas energin återvänder snart! Finfina fåglar förresten.

    SvaraRadera
  12. Det är nog den tiden på året. Jag känner mig också helt slut som artist och kan knappt hålla ögonen öppna på jobbet fastän jag kommer sent och går tidigt..

    SvaraRadera
  13. Oj jösses vad massa fint. Jag tror att både det ena och det andra kommer poppa upp här

    SvaraRadera
  14. Ibland är det ju bara så att tråkig tv är det enda som orkas med, så är det nog för de flesta. Man får passa på att dagdrömma om härliga projekt man ska ta tag i när orken återvänder!

    SvaraRadera
  15. Vilka fina tips du delar med dig av. Inspirerande. Sedan är det orken, då.

    SvaraRadera
  16. Jag fnissar lite härifrån tv-soffan och känner mig minsann smickrad över att få nämnas bland de här supertjusiga pysslen! Man tackar! :)
    Jag har sparat vas-tipset som bokmärke, de var ju bara sååå snygga! Och tänk om man kunde virka en sån där liten skallra alltså.

    Faktum är att jag lyckades masa mig ur soffan ikväll och bege mig iväg på bio. Simon och ekarna som visade sig vara värd varenda guldbagge, och några till.

    Ser fram emot att få se resultatet av ditt soffpysslande.

    SvaraRadera
  17. Men hallå hur mycket inspiration kan ett inlägg innehålla;) Kram Johanna

    SvaraRadera
  18. Jag är inne i lite samma fas.. Men jag får ju erkänna att det kliar i pysselfingrarna av att se den översta bilden... :)

    Slappa lugnt ett tag, så ska du se att du är på G snart igen!

    SvaraRadera
  19. Här är en till som luften har gått ur på... Det är bara att härda ut känner jag. Finfina bilder du visar.

    Hoppas att du känner dig bättre idag.

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  20. Soffpyssel är toppen. Jag älskar att sitta i soffan och pyssla. Tack för en massa roliga och fina tips. Om du själv känner dig slut så ska du i alla fall veta att du inspirerar andra. På't igen bara!!

    SvaraRadera
  21. Åh, där dök jag upp i alla fina länkar. Tack! Och hur fina är inte de där vaserna? Nu ligger min hemköpta papperslera farligt till...

    Ledsen att jag lurade dig till Drömhuset. Tyvärr är de inte speciellt kända för sin super-service :( Såg att det fanns rosa och lila kvar i deras web shop om du är sugen: http://www.dromhuset.se/shop/

    De där skallrorna måsta jag nog få beställa till min bebis när du sätter igång och får energin tillbaka (skönt att höra att du är mänskligt ibland, superkvinna där!).

    SvaraRadera
  22. Ta hand om dig vännen! Babytossorna var något av det sötaste jag har sett. Bara måste göra dem. Utan bebis att ge dem till faktiskt :)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  23. Vet precis vad du menar, been there done that, om man så säger men till slut händer det - man börjar fyllas med energi. The only way is up!! Ha en riktigt trevlig helg :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra