torsdag 16 februari 2012

Förskott eller efterskott?


Jag blev alldeles stressad i helgen för jag fick plötsligt för mig att vi hade missat Fettisdagen. Så i min iver att inte fira och svulla semlor allt för sent så satte jag och Viggo igång att baka bullar, vispa grädde och röra ihop mandelmassesmeten.

Nu hörde jag dock igår att Fettisdagen inte är förens nästa vecka. Stämmer det? Satt vi där hemma i helgen och trodde att vi firade Fettisdagen i efterskott men i själva verket så firade vi den i förskott?


Ja ja... efterskott eller förskott... hur som helst så var det gott i alla fall! Om det är någonting som faktiskt blir betydligt mycket godare när man göra det själv, istället för att köpa färdigt så är det semlor.

21 kommentarer:

  1. Åh vad gott det ser ut! Måste nog baka lite semlor på em...

    SvaraRadera
  2. Ha, ha, ha. Japp, i förskott blev det. Men det är bra, för nu kan ni fira i förskott, i tid och i efterskott. Mer gott på det sättet. De hemmagjorda är klart godast dessutom. Kramen

    SvaraRadera
  3. Jäklar vad gott det såg ut! Jag, som annars bakar så mycket, har faktiskt aldrig gjort egna semlor. Det kanske är dags att prova?

    SvaraRadera
  4. Ja, det är korrekt. Nu på tisdag, 21/2, är den riktiga fettisdagen. :) Men semlor kan man väl inte få för mycket av?

    SvaraRadera
  5. Mums, semlor är verkligen gott. Vi har hunnit äta flera stycken i olika omgångar redan :P Svårt att låta bli.

    SvaraRadera
  6. hahaha... lite roligt ändå! Jag älskar hemmagjorda semlor, och åt en på min födelsedag i januari. Annars har det inte blivit någon då jag håller igen stenhårt. Tråkigt... men jag kan ju njuta av dina fina bilder :-)

    SvaraRadera
  7. Då hinner ni mer ett par semmelvändor till!:) Ser gott ut!

    SvaraRadera
  8. Hej hej!

    Japp då satt ni och lyxade i förskott:) Anledningen att jag vet är att jag har personalfikat på tisdag och jag tror att mina kollegor förväntar sig semlor.
    Jag o lillfisen bakade minichokladsemlor med polkagrädde, från tidning baka...de blev mycket goda...

    Ha en go dag!

    SvaraRadera
  9. hi hi...på forskudd eller etterskudd...det så i alle fall suuuuper godt ut.jeg ble skikkelig sulten her jeg sitter.
    og den kjolen på innlegget under var bare super lekker. du er så flink altså.

    SvaraRadera
  10. Inte den blekaste du, men alla tillfällen att äta gott är rätta tillfällen ;-)

    SvaraRadera
  11. Fettisdag??..hur kallas det så?..å att det sen kallas semlor,makes me wonder everytime...här heter de ju fastlagsbulla,semlor är ju sånt man äter till morgonmål,me skinka och ost i t.ex.
    Men joo...nu i sönda är det fastlagssöndag och på tisdag fastlagstisdag...så i tid har ni varit :)

    SvaraRadera
  12. Har också undrat över när det är tycker att de som kommit på fettisdagen har marknadsförts sig dåligt. Hur som helst fick jag veta att det är den 21 och semlor kan man väl ändå inte äta för många av för det är ju så himlas gott.

    SvaraRadera
  13. Nam, det så godt ut! I fjor bakte jeg denne varianten: http://keiserensnye.blogspot.com/2012/02/ukens-oppskrift-fastelavensboller-med.html
    Litt utradisjonell fastelavnsbolle uten krem, men vanvittig god. Anbefales!

    SvaraRadera
  14. Hehe, det er godt med det som er gjort!
    I alle fall er det fastelavenssøndag til helgen her i Norge... og jeg liker mine boller med et strøk av jordbærsylte under kremen, og et lett melisdryss på toppen:)

    SvaraRadera
  15. Åååhs så sugen jag blev!

    SvaraRadera
  16. Nam nam!!! :)

    Så herlige bilder du deler med oss...
    :)

    STOR KLEM

    SvaraRadera
  17. De ser utrolig delikat ut!
    Kram, PiPa

    SvaraRadera
  18. Det så veldig godt ut! Nesten så jeg kan lukte de helt hit!! :)
    Nydelig kjole under her forresten:)

    SvaraRadera
  19. Mmmm vad gott det såg ut! Och vilka underbara lapptäcken du gör!

    SvaraRadera
  20. For sent eller for tidlig spiller vel ingen rolle? ;o)
    Ser veeeeldig godt ut.

    Så fin kjole i forrige innlegg Forresten. LIKER :o)
    Ha en flott helg.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra