söndag 19 februari 2012

Sprängfylld


Det ligger en stor tyghög med utvalda gröna och blå tyger på vardagsrumsbordet och planen var att det skulle klippas lappar och bli ett lapptäcke ikväll. Men verkligheten ser istället ut som så att jag ligger på soffan med magen i fyra hörn och jämrar mig. Vi var på brunchkryssning med hela tjocka släkten idag och just nu känns det som jag aldrig nånsin kommer bli hungrig igen.


Tre timmars båttur i Stockholms skärgård och ett lika långt frosseri i sillar, potatissallad, patéer, lax, pajer, korvar, ostar, frukt, semlor, chokladpudding, pannkakstårta och massa annat. Man går ju alltid in med approachen att bara äta lite, lite av varje sak för att undvika att bli så där sjukt mätt. Men nånstans runt den tredje gången man står där och tar mer mat så börjar man inse att planen fallerat kapitalt.


Ja ja... jag ska inte klaga. En söndag fylld med smarrig mat är ju verkligen inte det sämsta, även om jag just nu önskar att jag åtminstone hade hoppat över den där sista lilla biten chokladkaka som jag moffade i mig när jag redan var fylld till bristningsgränsen.

Vad har ni haft för er idag då, måntro?

9 kommentarer:

  1. Hihih, høres ut som en perfekt dag :o)
    Stoffene klarer sikkert å ligge til i morgen også skal du se ;o)

    SvaraRadera
  2. lite roligt så här på håll ändå... :-) Visst är det konstigt att man inte drar gränsen lite tidigare!
    Själv har jag varit på middag hos goda vänner, skönt att äta mat borta!
    Önskar dej en skön kväll!

    SvaraRadera
  3. Mums! Inget fel på utbudet där. Fanns det något bra på MR-outlet, jag tänkte åka dit nästa helg?!
    Jag stressade till Ikea mellan Vikingarännet hämtning och lämning och hejarop!! (från bilen) med en sjuk liten :(

    SvaraRadera
  4. Det så da ut som en herlig tur :-) Skjønner godt du er mett med all den gode maten :-)

    SvaraRadera
  5. Åh, det låter fantastiskt! I sådana där lägen är jag alltid ganska glad att jag inte äter kött, för då elimineras ofta antalet rätter en del så att det blir mer hanterbart.
    Har själv spenderat en stor del av helgen proppmätt faktiskt, eftersom jag och mina vänner från gymnasiet haft vår årliga reunionhelg i Göteborg och fikat, ätit och druckit oss igenom halva stan. :)

    SvaraRadera
  6. Men åh så mysigt! Vi är ofta på långbor Värdhus och äter brunch då jag tycker de har super bra mat. Tack för tipset om båtbrunch kanske att man kan njuta lite av maten med barn då de kan sitta och titta ut.

    SvaraRadera
  7. Åh vad mysigt!! Hade ni kidsen med er? Funderar på om en 2-åring och en 5-åring skulle hålla ut. Vore så mysigt :-)

    SvaraRadera
  8. Åh, vad mycket gott! Det ser inte ut att ha gått någon nöd på er!
    Kram MAlin

    SvaraRadera
  9. Oj, oj, låter jobbigt det där;-) En semla eller två hade jag ju lätt fått i mig i alla fall!

    Du frågade om ett par bilder häromdagen...det är tyvärr inte vårt ställe utan två olika ställen i byn jag bor. Möjligen en av Sveriges mest väldokumenterade byar efterhanden;-)

    Ha det gott!
    A

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra