torsdag 15 november 2012

Torsdagstema

Veckans torsdagstema i Fabriken:
Mattor &  Kuddar.


Kuddar. Härliga mjuka kuddar som går att variera och ändra i oändligthet. Snabbaste enklaste sättet att förändra hemma och få in känslan av lite nytt och fräsch är väl ändå att byta ut lite kuddar.

Elefanterna är dock mina favoriter så dom byts inte ut i första taget. Men de andra kuddarna varieras ofta. Efter humör, smak, säsong eller bara om jag bara vill piffa lite. 


Senaste tillskottet i soffan är den mjuka, mjuka pälskudden från Lagerhaus (Viggo är helsåld och tycker vi ska klä in hela soffan i mjuk päls) och två stickade kuddar. Jag hade siktat in mig på H&M Homes stickade kuddar men blev lite snål och sydde egna istället. En stickad Ikea-pläd och ett vitt lakan fick sätta livet till.


Här ser ni kuddarna in action, i soffan.
Och skuggorna. Härliga skuggor på väggen idag eftersom solen äntligen skiner igen!


Ja och så var det visst ett litet Mattor med i dagens torsdagstema också. Vi har en matta i hela lägenheten. En enda matta. Hur konstigt är inte det?! Ko-mattan i vardagsrummet.

Hos Fabriken kan ni idag frossa hejdlöst i mattor och kuddar.

21 kommentarer:

  1. fin-fina kuddar... gillar de stickade massor, kanske kan jag få tummen ur och sy något liknande...?!?

    SvaraRadera
  2. Men vi har likadant, en komatta i vardagsrummet.
    Vi kan inte ha mattor för vi har en katt som tror att alla är hans , att kloa på. Komattor går gudskelov inte att kloa på. Elefantkudde och pälskudde har vi också :-)

    SvaraRadera
  3. Snål och snål, det blir finare och roligare:-) Elefanterna måste man älska!

    Kram,
    A

    SvaraRadera
  4. Jeg er enig :o)
    Jeg har visst litt sydilla selv for tida.

    Enig angående elefantene ;o)

    SvaraRadera
  5. Väldigt fin samling. Drömmer om elefanterna.

    SvaraRadera
  6. Snyggt med stickade kuddfodral som mixats med kohud och elefanter. Kram Pia

    SvaraRadera
  7. Åh, vad roligt att hitta en ny blogg. Vilka fina bilder och vacker inredning du har, inspirerande!

    SvaraRadera
  8. Vilka härliga kuddar du bjuder på! :) Gillar mycket. Funderar på elefanter jag med men har inte lyckats bestämma mig för vilken färg. Svart är ju väldans snyggt. Fin kväll! Kram

    SvaraRadera
  9. Åh, vad fin den stickade kudden blev! Jag har den pläden här hemma, men vill nog inte klippa i den, älskar den för mycket :-)

    SvaraRadera
  10. Jag fyndade en stickad kudde på Åhlens-rea, den är så fin, men tänkte på att det måste ju gå att göra även av en loppiströja i lite större storlek. Pälskudden är nästan likadan som jag sydde till mig själv, men jag hade loppistyg på baksidan för det var rackarns dyrt, det där skinnet, över 400:- metern om jag minns rätt. Jag gillar din kista :)

    SvaraRadera
  11. elefanter. elefanter. elefanter. elefanter. älskar elefanter.

    SvaraRadera
  12. Här är elefanterna också storfavoriter. Älskar elefanter. :-)

    SvaraRadera
  13. Så många snygga kuddar. Jag har en meter av elefanttyget här hemma, som ska få bli kuddfodral. Kanske borde komma igång med det snart... :-)

    Ha en fin helg!

    SvaraRadera
  14. Min elefantkudde byts inte heller ut i första taget kan jag lova ;)

    SvaraRadera
  15. Härliga kuddar! Smart att sy egna stickade :)

    SvaraRadera
  16. Jättefina kuddar allihop. ag köpte min första elefantkudde för 1 månade sen är SÅ nöjd. Missade att göra ett inlägg förra torsdagen, men jag har fotat den iaf så den kommer förhoppningsvis upp på min blogg så småningom. Har precis hittat till FABRIKEN och i morgon ska jag försöka komma ihåg att göra ett inägg. Spännande med advent.

    SvaraRadera
  17. Åh jag blev verkligen kär i elefantkudden, gud vilket underbart tyg! Har du sytt själv eller är den köpt...hoppas på köpt så att jag kan köpa likadana...?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har sytt elefantkuddarna själv men det finns likadana att köpa färdiga. Både kuddar och tyg hittar du på Svenskt Tenn. :)

      Radera
    2. Aha, Svenskt Tenn, då anar jag en rätt hög prislapp...?

      Radera
    3. Jag vet inte vad den färdiga kudden går på men tyget kostan 900 kr/metern. Dock så räcker det ju med en halvmeter till ett kuddfodral. Inte den billigaste kudden men ändå överkomligt om man verkligen vill ha den, tycker jag.

      Radera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra