fredag 1 februari 2013

Vårens tyger och helgens film


Mini Rodini är inte de enda som i dagarna släppt en vårkollektion som prövar mitt köpstopp hårt. Stoff&Stils vårkatalog damp ner på hallgolvet i veckan och i vanlig ordning är den fylld av härliga bilder som kittlar sylusten som inget annat. Bilder som får mig att drömma mig bort till soldränkta utomhusluncher och ljumma sommarkvällar


Inte helt otippat är det mycket pasteller och ljusa färger, nästan hela katalogen igenom.
Inte otippat alls. Och verkligen inte fult alls. Dom blir duktigare och duktigare för varje gång, tycker jag. Att visa tygerna i fina sammanhang och får en att känna att man ju bara måste sy nya gardiner till varenda rum, byta ut alla kuddar i soffan och kanske till och med gå så långt som att sy egna sängkläder i deras fina tyger.


Och alla söta barnkläder jag får lust att sy. Det här ljuvligt söta set:et kommer garanterat sitta på en tös nära mig i sommar. Kanske kommer det till och med ligga både ett och två set extra i garderoben i olika tyger. Och någon av bebisarna som ligger på jäsning i mina vänners magar kommer säkerligen få sova i en sån här pyjamas i vår.


Men köpstoppet då. Hur var det med det? Jo, det är ju februari nu så tekniskt sett är det ju fritt fram att köpa precis varenda tygsnutt (alltså typ hela affären) jag vill ha. För köpstoppet har inte förlängts in i februari. Däremot har jag lovat mig själv betydligt mycket mer eftertanke innan jag handlar något. Need to have vs. Nice to have.  

Så kanske, att jag får nöja mig med att sy det söta set:et i bara ett (eller två) utförande.


Men oavsett hur mycket, så kommer det helt klart bli lite nya tyger i helgen och förhoppningsvis också lite tid för att sy.

Och appropå helgen. På lördag kväll såg jag just att en av mina absoluta favoritfilmer, alla kategorier, går på TV. PS. I love you. Underbara film. Jag glömmer aldrig när jag såg den första gången. Viggo låg i magen inne på sin 13:e vecka och gravidhormonerna bokstavligen sprutade ut öronen på mig. Oh my, vad jag grät. Men så bra den är. Missa icke, mina vänner!

13 kommentarer:

  1. Fin inspirasjon! Håper å få snart katalogen også.
    Kram, PiPa

    SvaraRadera
  2. gillar det där med need to have vs. nice to have... så borde jag tänka lite oftare kanske! För just nu vet jag massor av saker som vore just trevliga att inhandla!

    SvaraRadera
  3. Ja, den är så bra! Boken också. Men, jag undrar varför inte jag fått hem stoff&stil?! Måste åtgärdas ;-)

    SvaraRadera
  4. Oj, så många inspirerande bilder. Man blir ju helt klart sugen på att byta ut allt hemma! :)

    SvaraRadera
  5. SKITFINA bilder:) ger mig vårkänsla allover..och det behövs i ett grådaskigt götet haha.

    Ha en kanonhelg och kom hälsa på mig snart:)

    LOVE Maria från inredningsvis.se

    SvaraRadera
  6. Hehe! Här slog sylusten till med full kraft efter att jag bläddrat igenom Stoff och stil katalogen.. Ironiskt nog med tanke på vårt vinterlandskap vi vaknade upp till idag, blev det ett sommarlinne till Lilla D som jag knåpade ihop igår.. En beställning blev det också.. ;) Frågan är bara att det var "Need-to-have-tyger" eller ej?! :)

    SvaraRadera
  7. Jag som har försökt att inte öppna den katalogen än. Av ekonomiska skäl....

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  8. Jeg er helt enig, i alt du skriver faktisk :o)
    Jeg klarte ikke å motstå og har bestilt litt stoff ;o)

    Håper du har en flott helg.

    SvaraRadera
  9. Ojojoj så mycket fint!!! Det verkar helt klart som att Stoff och Stil i Malmö kommer att få ett litet besök under veckan som kommer... Men kanske ska jag låta dina ord nice VS need eka i öronen så att jag inte går helt bananas bland tygerna!! Ha en go söndag!! /Louise

    SvaraRadera
  10. Fick också katalogen och bestämde mig för att lära mig både sy, sticka och virka. Kan liksom sy raksöm just nu så jag har en bit att gå! Men det finns ju bara massor av såååå fina saker i katalogen!

    SvaraRadera
  11. Meh! Jag har inte fått katalogen ju :-( *surar* Fast himla trevligt då att jag kan njuta av dina foton och länkar :-)

    SvaraRadera
  12. Åhh nej! Eller ska man säga JAAAAA! Måste genast kolla in Stoff & Stils online katalog...Jag har inte köpstopp... Varning.

    SvaraRadera
  13. Man blir ju galen när man får katalogen,vill ha ALLT....:)))) Kommer att bli lite shoppande iallafall,ett måste....Det är ju som att gå in i en godisaffär som barn med alla dessa ljuvliga färger å mönster....:)))

    Kraaaaam till dig å ha en härlig Måndag!!!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra