tisdag 5 mars 2013

Bebispresent the american way


Minns ni teasern om den skrymmande bebispresenten?

Jo, men givetvis var det en blöjtårta jag syftade på. Av alla amerikanska påhitt så måste väl ändå blöjtårtan vara ett av de bästa. Nu är den överlämnad, för idag fick jag träffa fina, fina lilla Otto. Och i samma ögonblick som vi klev över tröskeln och såg två veckor gamla Otto så fövandlades Flora till en jättebebis.


Jag har varit sugen på att testa att göra en blöjtårta så länge och nu äntligen fick jag en anledning. Och det kommer garanterat bakas fler tårtor av den här varianten. Den var jättekul att göra och inte alls så klurig att få till, som jag hade föreställt mig.


Ingredienserna i tårtan då...? Förutom ett drygt paket blöjor som jag rullade och satte vita gummiband runt så innehåller tårtan lite bebiskläder i minsta storleken (också rullade med gummiband runt), nappar, en liten leksak med små lappar att pilla på som jag sytt, vimplar till vagnen, två mössor och en virkad apa som kronan på verket.


För att få tårtan stabil så byggde jag den på en rund bricka med en liten kant och sen stack jag ner lite grillpinnar här och var mellan våningarna. Och så slutligen dekorerades den med sidenband runt alla våningar och Ottos namn.


Som sagt, fantastiskt rolig att göra och ge bort. Jag tror det får bli blöjtårtor till alla nykläckta bebisar i fortsättningen.

24 kommentarer:

  1. ÅhhÅhh, vilken underbart fin present. Och vilken söt liten apa.

    Kristinlog.se

    SvaraRadera
  2. Vilken fantastisk present att få..! :-)

    SvaraRadera
  3. Grymt snygg! Det är så coolt med blöjtårtor. Skulle gärna vilja få en sån till min bebbe. Lyckliga Otto :-) o Ottos mamma såklart!

    SvaraRadera
  4. Jag har varit rätt skeptiskt till blöjtårtor, tills nu... Så snygg!
    Och blöjor i alla ära, men de där sakerna som du har skapat slår nog rätt mycket högre tycker jag! :-)

    SvaraRadera
  5. Den är så himla underbar!!! Jag kan inte sluta titta på den!!! :)
    hahahaha, småbarnsmorsan som inte kan sluta titta på blöjor!!! (= väldigt bra betyg för tårtan!!) ;)

    SvaraRadera
  6. Så fin!!! Skjønner godt den var morsom å lage!! :)
    Syns det er morsomt med noen nye amerikanske tradisjoner jeg!! Håper du har en fin kveld! KLEM:)

    SvaraRadera
  7. Hej! Vilken rolig idé, det har jag aldrig sett innan. Vad fiffig du är , Karin

    SvaraRadera
  8. Fantastiskt fin! Det är verkligen ett bra påhitt, det måste jag komma ihåg till framtiden när folk runt mig börjar skaffa barn. Så mysig present ju!

    SvaraRadera
  9. Så himla härlig present att få!! Jättesnygg blöjtårta :-)!

    SvaraRadera
  10. Men herregud! Vilken fantastiskt fin present. sån omtänksam, kreativ och generös vän du är <3 ottos föräldrar måste ju ha blivit alldeles tagna över hur fint du pysslat till deras skatt.

    SvaraRadera
  11. Jättekul och fin present! Vad duktig du är!

    SvaraRadera
  12. Det var en redig present det, allt en bebis kan behöva (nästan). Kul!

    SvaraRadera
  13. Så läcker blöjtårta! Det är nog den finaste bebispresent jag sett någonsin! Vad duktig du är att hitta på saker och ting!

    SvaraRadera
  14. Du är så galet kreativ!!! Tror nog det är dags att beställa en klänning eller två av dig snart, Rakel sa att hon ville ha det nämligen :)

    Jättefin tårta, nästa gång någon får bebis ska jag pröva mig på att göra en. Har du ingen beskrivning hur man gör?

    SvaraRadera
  15. Helt grymt fint. Jag blir för tusan tårögd. Gosh!
    Otto är världens lyckligaste lottade bebis. Alla gånger.

    SvaraRadera
  16. Jag hade så sett fram imot att få göra en blöjtårta till min systerdotters son,ända tills hon meddela att till dopet önskar dom sig pengar som kan läggas in på lill killens konto...Darn...får väl väntta någon månad till,för då blir jag faster :D

    SvaraRadera
  17. Vilken underbar idé!
    Den ser så fin ut.

    SvaraRadera
  18. Men vilken underbar bebisgåva!!! Ser ut att vara lite av ett jätteprojekt i mina ögon men blir bra sugen att prova. Har en kompist som fick bebis för några veckor sedan och som just idag signalerade att NU får man gärna komma på besök. Du är väl för klurig du. Fin fint!
    Annette
    My Rose Valley

    SvaraRadera
  19. Alldeles bedårande fin. Otto, så gulligt. Vi FICK en sådan här tårta av en Otto. Hihi. Gillar verkligen Floras namn.

    KRamen

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra