lördag 16 mars 2013

En gammal godings återkomst


På matsidan så har vi en hel del väl beprövade rätter som lagats och tetsatsflera gånger och som vi gärna äter själva om och om igen och bjuder andra på. När det kommer till efterrättssidan däremot, så bläddrar jag länge och gärna i kokböcker och mattidningar och surfar på nätet efter nya smarrigheter som måste testas. Men så ibland, som igår, så bestämmer jag mig för att skippa alla nya påhitt och gå på en riktig gammal goding. Igår gjorde Ginon sitt återtåg in i vårt hem.


Hemlighetern med den perfekta Ginon är att skippa de tråkiga "utfyllnadsfrukterna". Alltså äpplen och päron. Kör bara de riktigt goda. Mango, jordgubbar, ananas, melon, passionsfrukt och liknande. Kiwi och apelsin hamnar lite i gränslandet mellan att vara god frukt och utfyllnadsfrukt. Men igår kvalade dom in på den goda sidan och fick vara med i Ginon.


Fruktsallad gratinerad med vit choklad och serverad med en klick vaniljglass. Plätt-lätt och supergott. Och nog känner man sig allt lite fräschare när man ätit upp den än vad man gör efter Nutellakladdkakan eller Mockamoussen med cheescakebotten.

10 kommentarer:

  1. Det såg verkligen gott ut! Less is more!

    SvaraRadera
  2. Älskar det där...och en någorlunda ;) sund efterätt.

    Smaklig spis !

    SvaraRadera
  3. Mmm gott! Min favorit är att blanda chokladen med ingefära, kokos o lite råsocker - mums!

    SvaraRadera
  4. Gino är riktigt gott! :) Hoppas du har en trevlig helg! Kram

    SvaraRadera
  5. Det finns en anledning varför vissa saker blir klassiska!

    SvaraRadera
  6. När ginon dök upp var det som en sekt som drog över stan. Alla skulle göra gino. Inte mig emot. supergott. Tyvärr är min make helt emot bananer, som jag älskar, så vi gör med lite alla möjliga frukter. Smarrigt och "lite nyttigt".

    Ha en fin söndagskväll!

    SvaraRadera
  7. Men det är ju såå gott!
    Kanske blir till kvällsmys idag då :)

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  8. Gino..ja det var inte igår. Men det är ju så gott, mums!! Ja det får det nog bli alldeles snart :)

    SvaraRadera
  9. Mmm, gino är fantastiskt gott. Och vilka härliga bilder du tagit, älskar dom små ugnsformerna...

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra