lördag 4 maj 2013

Sovrum, version 2.0


Jag gissar att det inte undgått någon som tittar in här någelunda ofta att det pågår ommålning här hemma. I de flesta rum är det bara en uppfräschning som skall göras och vi nöjer oss med att stryka ett lager ny färg på tak, väggar och lister i samma kulör som innan. Vårt sovrum däremot, har fått en rejäl make over. Jag är så nöjd att de första dagarna efter att det var klart ville jag bara ligga kvar i sängen och titta på det nya fina, men nu har jag äntligen lyckats ta mig upp ur sängen, hämta kameran och knäppa några bilder på rummet.


Istället för den gamla rödmålade fondväggen har vi tapetserat med Ferm Livings underbara Harlequin-tapet. Vi tvistade länge om huruvida vi skulle välja den med gröna rutor eller den med grå. Valet föll, som synes, på grått och jag ångrar mig inte en sekund.


Sänggaveln har jag gjort själv med hjälp av en spånskiva, vadd på rulle, tyg och häftpistolen.
Jag hade kameran framme när jag gjorde sänggavlen för jag hade en plan om att ta bilder och lägga ut en ordentlig instruktion på bloggen. Men det var så löjligt enkelt att instruktion med bilder känns överflödigt. Bara häfta fast vadden och tyget runt kanterna på spånskivan, helt enkelt. 

Enkelt är också rätt ord för den nya lampskärmen (den gamla röda med elefanter passade inte alls längre). En lång bit vitt bomullstyg ihopsytt till en ring, kanaler uppe och nere och sen ihopdragen med resår.


I väntan på de finaste vita nattduksborden med marmorskiva som ska hämtas från svärfar så får pallar tjäna som nattduksbord.


Klädskåpet som tidigare stått i Viggos har rum flyttat in till oss och ovanför Floras spjälsäng hänger en mobil med hjärtan och änglar som jag gjort av resterna från tyget till sänggaveln.


Fina, roliga skrapkartan får självklart vara kvar men den har placerats i ram bakom glas för att skydda mot små 4-åriga, extremt skrapsugna fingrar.


Ja, och här är förresten några snabba före-bilder som jag i sista stund kom ihåg att knäppa innan vi startade make overn. Skillnad va?!

14 kommentarer:

  1. Å så fint!!! Vilken skillnad!! Förstår att man inte vill gå upp utan bara ligga och njuta av allt fina!!!

    SvaraRadera
  2. Nä, nu blev jag riktigt avundsjuk alltså. Vilken underbar tapet! Vill ha! Jag hade minsann också stannat i sängen och beundrat underverket om jag haft denna i sovrummet. Hysteriskt tjusigt :)

    SvaraRadera
  3. Vilken skillnad och vilken fin tapet! Den tapeten skulle jag gärna vilja ha!
    En varsin sänggavel ska jag tillverka till tjejerna och det lät ju hur enkelt som helst att göra en, tack för beskrivningen!

    Ha en fin dag!
    kram viktoria

    SvaraRadera
  4. Så flott det ble! Så lyst og fint!! Kjempefin tapet!! Vi hadde sammen mørkerødfarge i stua på tidlig nittitall, rart å tenke på, for da synes jeg det var så fint....men nå, kunne jeg aldri valgt den fargen...
    Kos deg med det fin soverommet!!
    Klem Siri

    SvaraRadera
  5. Häftigt karta. Blir perfekt present till mina syskon!

    SvaraRadera
  6. Så fint sovrum! Harmoniskt också, som ett sovrum ska vara!

    SvaraRadera
  7. Åh älskar tapeten. Ditt bidrag var min favorit.

    SvaraRadera
  8. Wow så fint, vilken skillnad! Är ju som du vet helt förälskad i den där tapeten. måste ha!!!

    SvaraRadera
  9. Åh, ni tog den gråa. Trodde det var den rosa på Insta! Galet fint blev det hursomhelst, alla gör sig bättre i verkligheten också tror jag! I vårt sovrum är det mest golvet som stör egentligen, och som sagt de där jäkla ansiktena ;) Innan sovrummet blir det dock att ta tag i matsalen..

    SvaraRadera
  10. Det där med att komma ihåg att ta förebilder alltså... ;-) Vad fint det blev! Mobilen blev väldigt söt också. Och skrapkartan är ju en jätterolig idé. Fast på vår skulle det nog inte bli så mycket skrapat på ett tag tyvärr. Men jag kunde skrapa länder jag varit i :-)

    SvaraRadera
  11. Jag älskar verkligen den där tapeten!!

    SvaraRadera
  12. Den där Harlequin-tapeten är verkligen sååå fin. Har sedan länge ett tapetprov på densamma fast i färgen mint. Dessvärre har jag ingen vägg att sätta den på...

    SvaraRadera
  13. Har längre dreglat över den där tapeten och nu när jag fick se hur himla fint ni fick det ryckte jag mannen i ärmen och sa "Titta titta, jag vill också!" :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra