måndag 12 augusti 2013

Det gäller att lura hjärnan och kroppen


Så var det dags igen då. Samma sketna sak händer varje år och vi kan inte göra ett dyft åt saken. Semestern tar slut. Vissa påstår att dom tycker att det är rätt ok ändå. Att det känns skönt att komma tillbaka i rutinerna igen. Pyttsan! Inte ett dugg ok eller skönt tycker jag.
Så det gäller att lura hjärnan och kroppen för att få omställningen att bli mindre plågsam. Att direkt kasta sig in i vardagen med jobb 8-17, dagishämtning, tidig middag, tvättstugan, snabb dammsugning och sen läggning i anständig tid går inte för sig. Man måste lura hjärnan och kroppen att det fortfarande är semester och bästa sättet att fortsätta göra små utflykter och mysigheter.


Som till exempel att hämta upp pappan från jobbet på eftermiddagen och åka direkt till Ulriksdals slottsträdgård. Slå sig ner vid fiket, placera en glass i barnens händer och ta in en kaffe med halloncheesecake till sig själv. Och sen promenera omkring på självplocket med oändligt mycket grönsaker och blommor. Spana på grönsaker och olika kålsorter som man inte en visste fanns (Palmkål?!) och klippa till en ljuvlig bukett med Solrosor och färgglada Eterneller att ta med sig hem.


Och mitt bland raderna av blomster och grönsaker kan man slå sig ner en stund i den underbara gungsoffan och avge ett heligt löfte till varandra att "om vi någon gång kommer över ett stort hus med en gigantisk lummig tomt så ska vi ha massa härliga odlingar och i mitten ska vi ha exakt en sån här mysig oas med en sån här gungsoffa" och villa fötterna innan man skördar vidare.


Japp, det gäller att lura hjärnan och kroppen att stanna i semestermoodet ett litet tag till. Strunta i rutinerna och måstena och fortsätta leva semesterliv på eftermiddagarna och kvällarna ett tag till trots att jobb och dagis drar igång. Våga vägra höst och rutiner ett tag till!

9 kommentarer:

 1. precis så, helt rätt... hörde nån som pratade om att semestern fortsätter när man kommer hem från jobbet. Så vill jag gärna se det, hålla kvar i det gottiga ett tag till!
  Och du, tack än en gång, självklart fattade jag att det var från dej! :-)

  SvaraRadera
 2. Så rätt! Usch för att gå rätt in i vardagen med alla måsten och stress.

  SvaraRadera
 3. Absolut, så måste man göra! Och vad härligt det ser ut där på Ulriksdal. Jag har nog bara varit där på våren/försommaren och missat att de har självplock. Ha en fin vecka! Kram

  SvaraRadera
 4. Helt rätt taktik, tycker jag! :)
  Får jag "pinna" din bild med gungan? Jag skulle vilja göra en sådan och någonstans borde det finnas plats för en sådan på vår tomt! Har du fler bilder på den? :)

  SvaraRadera
 5. Det lät som ett helt rätt sätt att lura hjärnan på, och det där med Ulriksdals slottsträdgård låter helt ljuvligt.
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 6. Det där ser ut som en ypperlig lögn tycker jag :)

  SvaraRadera
 7. Du tänker så rätt! "Semestra" på ett tag till du ;) kram carolina

  SvaraRadera
 8. Åh, vilken underbar gungsäng! Skulle vilja börja bygga i morgon!
  Här stannar sommaren september ut = sommarkläder september ut :)
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra