onsdag 14 augusti 2013

Leka affär


Självklart fanns det inte på världskartan att jag skulle lämna Ikea utan affärsståndet i papp. 89 kronor kostade det! Det är ju nästan lika med ingenting. Så nu leker vi affär hemma i vardagsrummet dagarna i ända. 


Affärens sortiment lägger fokus på godsaker. Olika sorters pärlor i cellofanpåsar och glasburkar blir fin-fina karameller, virkade hallon- och lakritsremmar, klubbor av träpinnar och flörtkulor, snittblommor av piprensare och pappersstrutar fyllda med papper blir brända mandlar och godis. 


Och påsar måste man ju såklart ha i en affär. 


Ja, vi leker affär hemma för glatta livet men de höga priserna i butiken tär hårt på min ekonomi. Ett paket mjölk för en miljon eller en påse karameller för 8700 kr. Man verkar ha lite annan prissättningsstrategi för sortimentet i den här butiken än vad Ikea hade när dom prissatte själva butikslokalen.

11 kommentarer:

 1. Vilket fynd! Och så fint ni gjort. Det där hade även mina barn älskat.

  /Emma

  SvaraRadera
 2. jag gillar det massa... och du är ju kung (eller tja, drottning) på att hitta på pyssliga saker att ha i den där affären. läckert!

  SvaraRadera
 3. Min favorit är nog klubborna eller slickestickor som vi säger. Ser verkligen goda ut fast 100 kr är nog ganska saftigt.
  Linnéa

  SvaraRadera
 4. 8700 kr är ju värsta fyndet! Skicka hit typ 10 påsar på en gång :-D! Ser väldans mysigt ut med en affär :-)!

  SvaraRadera
 5. fnissar, 1 miljon för mjölk, inte så orimligt ändå, bönderna får alldeles för lite för sin mjölk ;)

  SvaraRadera
 6. Wow, så härlig och mysig butik! Den skulle man gärna handla i! fast gärna på kredit i så fall... :)

  SvaraRadera
 7. Åh, vilket härligt ställe! Vilken dröm att få leka i ett sånt när man är liten. Är det världens godaste klubba så puttar jag gärna ut 100 kr :) Glad onsdag!

  SvaraRadera
 8. Men åh vad fint du har gjort det! Du är så himla fiffig så det är inte klokt!

  SvaraRadera
 9. Alldeles alldeles ljuvligt fin, är den butiken.

  SvaraRadera
 10. Jättefint! (såklart!) Jag måste nog köpa ett sådant där i förebyggande syfte. Om inte annat så är det ju perfekt att slänga fram när man blir invaderad av barnfamiljer på midsommar! Det tar ju ingen plats, liksom!

  SvaraRadera
 11. Åh men gud va mycket fint! Det där med klubborna ska jag härma och godispåsarna i cellofan, så fint! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra