måndag 2 september 2013

Välkommen höst!


September kom med hösten. Här skiner fortfarande solen men för första gången igår så blåste det kyligare höstvindar.


På Täby Gallops bakluckeloppis blåste det dock mer fyndarvindar än höstvindar igår. En fantastiskt fin bautavas blev min för en ynka femtiolapp.


Jag ska inte förneka att jag gärna hade gått runt i shorts och sandaler en månad till om vädret hade tillåtit men det känns ändå helt ok att hoppa i långbyxorna igen. Lite så här tänker jag att ni nog kommer se mig i höst.

Blus och byxorsnyggboots med klackar (om en månad är det ju slut på barnvagnspromenaderna och dags att börja promenera i jobbkorridorerna igen), sjal (alltid ett måste för en frusen typ som jag) och armband i höstiga färger.


Hösttider är äppeltider. Nu startar flera veckors frosseri i äppelkakor och pajer av alla dess slag. Äppelkaka med toscatäcke är en av mina absoluta favoriter. Men jag kommer definitivt testa den här och den här också.


Såklart känns det lite vemodigt att sommaren är slut för den här gången men resultatet av en snabb sökning på Autumn på Pinterest gör att det inte känns särskilt jobbigt alls att hösten är här. Du är välkommen höst!

12 kommentarer:

  1. Visst är det fantastiskt att kunna säga välkommen till hösten med öppna armar. Fast jag håller med dig, liite längre hade varit fint. Bara att slippa jacka några veckor till skulle räcka för mig!
    Kram Cecilia

    SvaraRadera
  2. hösten är ju underbart vacker... det är ju bara att gilla läget och insupa allt det härliga...!

    SvaraRadera
  3. Den vasen! så himla fin. Själv samlar jag på bruna, men favorit kombon i höst är brunt och turkosblå, så jag säger ja tack!

    SvaraRadera
  4. Så snygga skor! Både färg och modell:)

    SvaraRadera
  5. absolut är hösten välkommen.. Fast visst hade vi också kunnat tänka oss sommar, sol och bad många veckor till! Kramisar från oss

    SvaraRadera
  6. Vilket vasfynd! Och hösten känns faktiskt inte lika farlig när man tänker på alla äppelrecept... ;)

    SvaraRadera
  7. Vilken fin vas! Hösten är välkommen, tycker det är ganska så mysigt och så fina färger ute!
    Kram viktoria

    SvaraRadera
  8. Vilken härlig höstmood - äpplen som är så gott och fina kläder du valt. Blått är alltid min färg men lite extra mycket i höst. :) Kram!

    SvaraRadera
  9. Jag gillar sommaren men ser lite fram emot att få till lite rutiner med Ullharen. Nu när J börjar jobba och vi är hemma i Hus-huset kan hösten få komma tillsammans med promenader och pyssel. Men det får såklart vara många fina soliga och varma septemberdagar! :)

    (Och jag hoppas kunna få behålla några äpplen (som älgarna annars snor) så även jag kan göra lite pajer mm!)

    SvaraRadera
  10. Vilken vas, härlig storlek och färg.
    Linnéa

    SvaraRadera
  11. Ja, jag tycker också att det är härligt med höst! :)

    SvaraRadera
  12. Vilken superläcker vas! :) Täby det är min hemtrakter det ;)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra