lördag 14 december 2013

Även tvåan och trean är väl värda att testa


Fem timmars intensivt julbak blandat med mycket snack och en delikat pastalunch resulterade i torsdags i tre sorters julgodis. Likt förra året när jag och Anna bakade julgodis så tog Black and white-pralinerna hem segern bland det som tillagades. Utan tvekan.


Sist dödade Black and white konkurrensen från Mozartkulorna och Cappuchinopralinerna utan större problem och denna gång var det lakritskola med havssalt och Chokladfudge med Valnötter som fick erkänna sig besegrade.


Därmed inte sagt att dom inte är värda att testa, dem andra varianterna. Är del lakritskolan som får ert hjärta att klappa lite extra så hittar ni receptet här, och är det chokladfudgen ni vill testa så ska jag berätta hur ni ska göra alldeles strax.


Chokladfudge med Valnötter

2,5 dl socker
2,5 dl mjölk
1 msk sirap
1 paket blockchoklad
3 msk smör
1 tsk vaniljsocker
2,5 dl hackade valnötter

Koka upp mjälken tillsammans med socker, sirap och blockchoklad. Låt blandningen koka tills den är 114 grader (har du ingen hushållstermometer så gör ett kulprov och ta av från spisen när kulan blir lagon hård). Ta kastrullen av plattan och rör ner smöret, vaniljsockret och valnötterna på en gång. Låt svalna något innan du häller över i en form klädd med bakplåtspapper. När fudgen stelnat helt i kylen är det bara att dela i rutor och slå in i papper.

Ja, just det ja. Receptet på bakets vinnare kan ni läsa här.

5 kommentarer:

  1. Minns att ni redan ifjol var sådär lyriska över Black&White-pralinen. Kanske att man skulle ta sig i kragen och få till lite godis-tillverkning, så här med drygt en vecka kvar till dopparedagen. Tack för inspirationen!

    SvaraRadera
  2. Vilka godsaker! Ser inbjudande gott ut!

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder! :) Allt låter väldigt gott. Jag ska hålla det enkelt i år och det blir bara kolor med havssalt och något nyttigare med nötter och choklad. MEN nån gång måste jag ju testa Black&White!

    kram

    SvaraRadera
  4. Ohhlala här börjar det genast vattnas i mungiporna;) Chokladfudge med Valnötter låter magiskt gott….Tack för inspiration vännen. Kram

    SvaraRadera
  5. Jag har så svårt att lyckas med både knäck och fudge.. Så i år har jag bestämt mig för att endast fixa lite rocky road.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra