fredag 25 februari 2011

Ny servis


Förra veckans tisdagstema, Tallrikar och bestick, gav mig ett litet wake up-call.
Vi har så tråkigt vardagsporslin - helvita och kanststötta tallrikar.
Därför bestämde jag mig helt enkelt för att göra något åt det.


Så den senaste veckan har jag resta land och rike runt (njae... inte riktigt land och rike kanske, men Stockholm runt i alla fall) och besökt Erikshjälpen, Myrornas och Stadsmissonen för att samla ihop till en ny, roligare servis. Målet va att hitta udda tallrikar som ändå passar bra ihop och blir fina att kombinera med varandra.


Att hitta porslin på loppis och second hand är ju långt ifrån svårt, det brukar finnas hur mycket som helst. Så för att göra det hela lite roligare bestämde jag mig för att ingen tallrik fick kosta mer än 15 kr.


Efter en dryg veckas "slit" äter vi nu betydligt flottare på våra nya, fina tallrikar. 
Sju stora tallrikar, åtta assietter och fyra djupa tallrikar har jag fått ihop hittills. Men nu har jag verkligen fått blodad tand för det här med porslin så sökandet och samlandet fortsätter. :-)

17 kommentarer:

  1. Men vad tur du har som har hittat så många som passar så himla bra ihop. Fina!

    Tjing Mia :)

    SvaraRadera
  2. Snyggt! Imponerad över hur mycket du hittat på bara en vecka! Själv kör jag den blå stilen;) Har jobbat på det i några år nu. Enda nackdelen är att många gamla tallrikar inte gillar mikron - vilket kan vara dumt när man har barn som kommer hem efter träning och ska värma sin mat. Men å andra sidan duger IKEA bra då:)

    SvaraRadera
  3. Så UNDERBARA!!!! Hmmmmmm..... Nu fick jag en tanke.... Vi pratade häromdagen om att vårt porslin inte är det roligaste längre. I ett av skåpen står sambons farmors gamla servis o samlar damm - varför inte ta o använda den istället? Den är blommig och vacker som de tallrikar du hittat. Ska nog ta och hålla kvar den tanken över helgen och se vad som händer:)
    Trevlig helg!
    Kramiz

    SvaraRadera
  4. Visst är det kul, och hur mycket du fick under bara en vecka! Jag håller på med min samling nu sedan 1år och jag älskar varenda tallrik/kaffekopp.
    PS: Har hittat hit genom Elviras blogg. Och är total imponerad vad du kan!!! Jag har nu kollat xflera, och ska fortsätta! Vilken tjej, du är!!
    Trevlig helg! Ute

    SvaraRadera
  5. Oj, så fint. Jeg samler også på slike som passer sammen, har store planer om å lage et etagefat av dem...men ting tar tid...hi,hi. Takk for dine hyggelige kommentarer inne på bloggen min. Ha en fin helg, klemmer fra Wilhelmine

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig och inspirerande blogg du har! :) Gillar själv att pyssla och knåpa och fick min första symaskin i julklapp nu i julas, så har precis återupptagit kunskaperna ifrån syslöjden. Blir så sugen på att åka på en stor loppisrunda och fynda fina tyger när jag läser din blogg! Du åker in på bevakning på bloglovin på en gång :)

    SvaraRadera
  7. Vad fiiiint! Så vill jag också göra. Har ett par loppisfyndade småtallrikar som används flitigt men våra stora mattallrikar är mormor gamla gröna 70-tals tallrikar som är väääldigt slitna vid det här laget.

    SvaraRadera
  8. Läckert! Bra jobbat, kul att bli så inspirerad av den där härliga Fabriken:)

    Ha en skön helg, kram Therese

    SvaraRadera
  9. Vilken härlig blogg! hit kommer jag att återvända, gillar oxå att göra om loppisfynd och återanvända och här fanns det mycket inspiration.

    Ha det bra!
    Anneli

    SvaraRadera
  10. Åhh dina tallrikar är superfina och visst är det skoj att sätta guldkant på tillvaron <3

    SV: Denna gång fick det bli rosa men har ett som skall få förbli vitt också tror jag..skall suga på karamellen lite till.. ;) hihi..

    Ha en fortsatt toppenhelg! <3
    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  11. Vad roligt med lite finare vardagsporslin :-) Jag har en finservice här hemma som är loppisfyndad, men har aldrig vågat diska den i maskin då jag är rädd att guldkanten försvinner. Kommer du diska de för hand varje dag eller prova maskin? Om du maskindiskar får du gärna meddela hur det går!

    Ang. fågelburen så är det väl inte direkt svårt att pyssla med, men svårt att få det snyggt ;-) Har man böjt en tråd fel är det lurigt att få den rak igen och lite sådär :-)

    SvaraRadera
  12. Hej hej!

    Hur hinner du göra allt? Jag känner att jag pysslar och åker en del men du verkara vara värsta superwoman:)

    bra idé att köpa "gammalt" istället för nytt...

    Ha en go helg!

    SvaraRadera
  13. Vilka fina tallrikar du hittade...bra jobbat!

    SvaraRadera
  14. Men åhhh, vad fina tallrikar, nu blev jag lite avundsjuk och imponerad framför allt över dina fynd. Peppar mig att hitta nytt vardagsporslin också på loppis, vi har bara vanliga vita IKEA tallrikar...

    SvaraRadera
  15. Så jättefina! Jag fattar inte att du hittat all dem på bara en vecka, och har du verkligen itne betalat mer än 15 kr/ st för dem. Det var otroligt bra! Grattis! :)
    /Katrin

    SvaraRadera
  16. Hihi, var tvungen att kika in här på din finservis nu när jag la upp ett inlägg om min. Vi gör liksom mycket samma lika, fast jag tar ungefär 200 gånger längre tid på mig ;-)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra