onsdag 25 maj 2011

Bygger ut huset på höjden


Det har visat sig att jag har alldeles för många tankar och idéer på saker jag ville göra i dockskåpet. Rummen räcker inte till för att förverkliga alla idéer så jag blev tvungen att köpa en till våning till huset, helt enkelt. Tanken är att det ska bli ett barnrum och ett pyssel/TV-rum, men än så länge har jag inte kommit så mycket längre än till att tapetsera och måla väggarna och hänga upp ett par vimplar i barnrummet.


Jag har börjat lite smått med pysselrumsinredningen också. Eftersom det är väldigt svårt att hitta dockskåpshyllor som inte redan är fulla med fastlimmade böcker eller annat så jag jag byggde mig en egen av en träask som jag sedan betsade mörk och fyllde med tyg.


Det blir ju inget riktigt pysselrum utan massa härliga papper och tapeter. Jag klurade länge på vad jag skulle ställa tapeterna i, tills jag hittade ett jättebra tips här, att använda en gammal limkork.

22 kommentarer:

  1. Helt fantastiskt Petra!!!!!!!!!

    SvaraRadera
  2. Så tjusigt så! Själv har jag stannat av lite i bygget men inlägg som det här inspirerar :) Kram//Petronella

    SvaraRadera
  3. Men oj så fint!!! Blir så imponerad av ditt bygge!! /Louise

    SvaraRadera
  4. FANTASTISK! den tapetbeholderen var jo bare super søt, og det tøyskapet også. det er rett og slett magisk det dukkehuset ditt.
    klem

    SvaraRadera
  5. men hallå! jag dånar. när jag var liten lekte vi (jag och min dockskåpskompis) auktion och delade upp möblerna mellan oss, sen möblerade vi tills det var dags för nästa auktion. Jag blir riktigt leksugen av ditt dockskåpsengagemang. Ska vi leka :)

    SvaraRadera
  6. Hvor er det bare et skønt lille hus.

    SvaraRadera
  7. Vad gulligt med allt i miniatyr! Jag måste leta upp mitt lilla dockhus som min pappa byggde till mig när jag var liten! Jag älskade det! Tack för att du påminde mig!
    Kram Elin

    SvaraRadera
  8. Supersött! Har sånt sug att dra fram mitt retro dockskåp och pyssla ordning, men tiden finns inte tyvärr.. =)

    SV: Mmm hur mycket fint som helst! <3

    Kraaaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  9. Var köper du alla fina tapeter? Kram

    SvaraRadera
  10. Åh, vilket fint dockskåp du gör! Det har alltid varit min dröm att göra ett dockskåp... Någon gång ska jag göra det, men det finns så mycket jag vill göra...

    SvaraRadera
  11. Supersöt! Att du klarar av allt det små pyssel! Jag skulle inte ha tålamod.
    Verkligen fantastisk!
    kram

    SvaraRadera
  12. Åh, så kul och fint! Blir lite sugen själv!

    SvaraRadera
  13. Men så fint!! har precis köpt ett dockhus på loppis som jag har tänkt "restaurera" och vilken inspiration jag fick nu!

    SvaraRadera
  14. shit va duktig du är! :) jättefin liten hylla och tapetlåda!!

    SvaraRadera
  15. Det blir så fint så fint. Och så kul med minitygerna och minitapeterna. :-D

    SvaraRadera
  16. Taaack, snälla du! Det funkade ju! Ibland finns det löjligt enkla svar på problem...o tänk vad bra att google finns! :-)

    SvaraRadera
  17. Å, der fikk jeg lyst til å leke;) Måtte kikke på de andre innleggene om dukkehuset også, og så fantastisk fint du har gjort det!

    Takk for inspirasjon, det trengte jeg, for jeg har et gammelt lundebyhus stående, så trenger sårt en oppussing;)

    SvaraRadera
  18. Men alltså åååååh. Ditt dockhus måste ju vara det finaste i världen. Älskar tapeten i rummet till höger... och häftigt med vimplarna i barnrummet :)

    SvaraRadera
  19. Haha, så in i norden coolt! Undrar om detta huset någonsin blir klart, hoppas inte ;D Kan vara det finaste någonsin! Blir det trädgård, gungställningar, växthus och sånt när huset är klart? :))

    Tack för hjälpen förresten, men det visade sig att man kunde tycka ctrl+h och rensa cookies så nu funkar det för mig med! :)

    SvaraRadera
  20. Åh, tänk om det var lika lätt att bygga på med en extravåning i verkligheten! Då skule det byggas ut snabbt som attan så att jag fick mig et pysselrum. Och "hinken" med tapeter var ju bara för underbar!

    Jo, upptäckte occkså var problemet med blogger fanns. Att ett litet kryss vid inloggningen kan få det att strula så!

    SvaraRadera
  21. Kul med fler rum att inreda! Och vad fin den betsade hyllan blev. Måste åka till IKEA någon dag och köpa eget. Och tack för länkningen förresten :-)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra