fredag 7 september 2012

Med fötterna på jorden igen


För några veckor sedan tog jag äntligen mod till mig och bakade egna macarons för första gången. Varningsord från både höger och vänster om hur "suuuupersvårt" det är hade fått mig att dra ut på macaronpremiären länge.
Men det visade sig inte alls vara så svårt och jag fick till riktigt släta och fina macarons med den typiska "foten" i nederkanten.


Så inför macaronbakning #2 som gick av stapeln igår var jag full av självförtroende och såg framför mig ett fantastiskt resultat.

Det var nästan så att jag kände att jag var tvungen att hålla telefonlinjen ledig eftersom självaste Leila eller Roy Fares med säkerhet skulle slå en signal och erbjuda mig ett jobb. ;)


Men jag gissar att Macarongudarna bestämde sig för att snabbt plocka ner mig på jorden igen för den här gången fick jag inte alls till det.

Omgång ett (viol) och två (lakrits) sprack och omgång fyra (hallon) blev alldeles för spröda. Omgång tre däremot (lime) blev faktiskt helt ok. Tråkigt bara att jag inte har den blekaste vad jag gjorde olika i de fyra omgångarna och alltså vad som kan ha påverkat resultatet. Nån expert där ute som har några tpis?


Snygga eller inte... dom fick höga smakpoäng i alla fall.
Lime och lakrits var dagens vinnare.

Trevlig fredag på er!!

18 kommentarer:

  1. Samma sak var det för mig. Men smakade gott gjorde de i allafall. Jag vet inte vad du använde för smaktillsatser men min teori är att pulver spricker i vätska blir som de ska. Det var nämligen så att de jag färgade med grönt te pulver och kakao sprack o de med karamellfärg klarade sig. Om teorin håller återfår att se när jag provar nästa gång. Trevlig helg

    SvaraRadera
  2. Kanske även jag vågar pröva nu när jag ser ditt inlägg.
    Jag tycker de ser jättegoda ut, att några är lite spruckna gör ingenting.
    Trevlig helg.
    Annika

    SvaraRadera
  3. Spelar ju ingen betydelse om de är vackra när de är goda! Det är ju insidan som räknas... ;)

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Haha, välkommen ner :)

    Jag tycker också att de faktiskt ser jättefina ut!

    SvaraRadera
  5. fast jag tycker minsann att de ser väldigt fina ut där de ligger...!
    men jag vågar nog inte baka några egna :-)

    SvaraRadera
  6. Hi,hi...jeg kjenner meg igjen, man lander fort når man ser den ene kaken etter den andre sprekker...best å kjøpe de fine kakene der;)) Men dine ser jo veldig fine ut da, klem W

    SvaraRadera
  7. De ser i alla fall jättegoda ut, och har väldigt fin form! Om man låter dem ligga en stund på plåten och torka efter det att man har spritsat ut dem, spricker de inte så lätt. Man kan nog låta dem ligga ganska länge. Jag har provat ett par gånger, men inte fått så fin form på dem som du, men spruckna eller ej, så är de fantastiskt goda!

    SvaraRadera
  8. Jag tycker dom är charmigare när dom är spruckna, lite mindre perfekt här i världen tror jag skulle göra alla gott =)
    Hoppas dom smakar lika gott som dom ser ut.

    SvaraRadera
  9. Jag tycker de ser supergoda ut, dessutom är det lättare att sätta tänderna i bakverks som inte är perfekta, de vill man ju inte riktigt förstöra. Nej, lite spruckna ska de allt vara!

    Kram

    SvaraRadera
  10. Haha! Samma visa här - nu sitter jag verkligen i skiten. Vi får se vad som händer i ugnen men konsisten är heeeelt annorlunda. Mäkta imponerad att du gjort så många smaksättningar redan!

    Och yes, gubben på torget är min BFF. så mysig. Vi snackar alltid så mycket att tanterna i kön börjar knorra!

    SvaraRadera
  11. De så da riktig så fine og gode ut:)

    SvaraRadera
  12. Wow fyra sorter, guuud va duktig du är! Som den macarons älskare man är ser de goda ut allihop!

    SvaraRadera
  13. Klart att du hänger på - här går det undan! ;) På torsdag är det tema hall.

    Och det där med namn, visst är det kul, för ni pratade väl om Harry och sen drömde du att Harry skulle heta Harry. Och för Ester valde vi mellan Flora och Ester. Vi verkar ha samma smak. Hii, kul med namn är de i alla fall. Kram!

    SvaraRadera
  14. Amen gud så fina! Jag är faktiskt itne så himla förtjust i dem. Alltså, de är goda, men jag hajar inte hajpen. Men dom är så himla söta och jag blir ju ruggigt sugen på att prova att göra lakrits, för det är ju kanske det godaste som finns!

    SvaraRadera
  15. De är ju jättefina! Vad gör en liten spricka här eller där. Värre om de smakar skit, vilket mina gjorde en gång. Jag brukar ha massor av teorier om det där...t.ex. att det inte får vara dragit (alla fönster och dörrar stängda alltså) eller att smeten inte får bli för blöt. Bättre att färga med pulver än med med något rinnigt, t.ex. kaffe. Dessutom har jag lyckats bäst med de som är gjorda med italiensk (eller är det fransk) maraäng. :) Kram

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra