lördag 13 april 2013

Godaste snyggkakan i tre lager


Det är något visst med kakor i flera lager. Snyggbak på hög nivå. Och om snyggbaket dessutom visar sig vara gudomligt gott och enkelt att göra så är vi i mål.


Oreo cheesecake

2 paket Oreokakor
100 g smör
1 paket Philadelphia
2,5 dl florsocker
1,5 dl vispgrädde
2 msk socker
3 portioner chokladmousse

Krossa Oreokakorna (spar någre till dekoration), smält smöret och blanda ihop. Tryck ut i botten på en springform.

Blanda Philadelphian med florsockret. Vispa sedan upp grädden med sockret och rör ner i Philadelphiasmeten. Bre smeten i formen över lagret med Oreobotten.

Slutligen är det bara att blanda till 3-4 portioner chokladmousse enligt instruktionerna på paketet och bre överst på kakan. Låt kakan stå kallt (gärna ett par timmar) tills det är dags för servering.



Som sagt, god som tusan. Men nästa gång jag gör den (för den kommer garanterat bakas igen) så tror jag att jag ger mig på att göra egen mousse istället för pulvermoussen. En moccamousse skulle nog göra sig utmärkt som topplager.

9 kommentarer:

  1. Å jisses vilken snygging till tårta, den ser verkligen proffsig ut. Ha en fin lördag Karin

    SvaraRadera
  2. Hei på deg, den ser god ut, så mye fine bilder på bloggen din om dagen. Ha en god helg, klemmer fra Wilhelmine...back in bloggbuisness;))

    SvaraRadera
  3. Ja, den var verkligen tjusig tårtan!Gillar när det är snygg från sidan också och smakar den dessutom gott så är den en winner!! :)

    SvaraRadera
  4. Det så ut som en deilig kake. Jeg skal bake nå i kveld. for vi skal ha barnebursdag i morgen :)

    SvaraRadera
  5. Snyggt och gott, måste provas. Kanske till kommande födelsedag. Jag brukar ju tänka "med choklad kan det aldrig bli fel" ;-)

    SvaraRadera
  6. Ser fantastiskt god ut! Den får jag pröva någon dag :)

    SvaraRadera
  7. Alltså, det kan ju inte bli annat än supergott om det är choklad med i bilden! Själv har jag en tårta ståendes i kylen, och frågan är om man får ta en liten bit till frukost? ;-D

    SvaraRadera
  8. Wow, börjar redan fantisera om en annan tårta, helt uppfunnen i mitt huvud med citron/lakritsmacaron på toppen. Jag måste testa i liten springform och göra fem (!) lager. Älskar höga tårtor.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra