måndag 22 augusti 2011

Clown


Jag gjorde ett byte med Carro för ett tag sedan. Hon fick ett Iphonefodral jag hade sytt och jag fick några tyger av henne. Ett av tygerna va riktigt skojigt. Det var ett tyg med fram- och baksida av en clown på. Plus clownens hatt och krage. Det var bara att klippa ut efter konturerna, sy ihop och stoppa med vadd.


En jätterolig idé, tycker jag. Och på en knapp halvtimme hade man en färdig clown. Någon som sett något annat liknande tyg förut? Skulle va kul att veta vad det finns för andra figurer i så fall och var man får tag på dom.

23 kommentarer:

 1. Jätterolig idé - och fin blev den ju! :-) Har inte sett något liknande faktiskt.

  SvaraRadera
 2. Fin! Har aldrig sett något liknande men idén är ju suverän.

  SvaraRadera
 3. Har sett liknande figurer, men kommer inte ihåg om det var tomtar eller dockor? Kommer inte heller ihåg var... Jättesöt clown!

  SvaraRadera
 4. Hamnade här av, ja, en slump...
  och ville bara säga vad mycekt fint du gör!

  Önskar dig en fin vecka!
  Emelie

  SvaraRadera
 5. Vad kul att du gillade den! Och vad fin den blev! Jag tror att det är ett riktigt gammalt tyg. Typ 50-tal, tror jag sett liknande tidigare.

  SvaraRadera
 6. Vilket fiffigt tyg! En halvtimme hade det ändå inte tagit mig trots att allt är färdig tryckt... Du är fantastiskt skicklig!

  SvaraRadera
 7. Jag har 3 st smurfar som är tryckta med fram och baksida.. men jag har inte nämts klippa i dom :) clownen va jättesöt!

  SvaraRadera
 8. Jag har ett liknande tyg från min barndom. Ett tyg med en docka med flätor och ett tyg med en svart pojke klädd i leopard - urrsöta!

  SvaraRadera
 9. vilken söt... skönt att göra det smidigt för sej ibland! :-)

  SvaraRadera
 10. Kul idé! jag har sett liknande på nya tyger och jag tror även jag såg något liknande på Tradera någon gång...men jag minns såklart inte motivet.:)

  SvaraRadera
 11. Jag håller med de andra. Superfint och rolig ide'! Kram kram

  SvaraRadera
 12. Smart! Och fiffigt som vanligt när du är igång!

  SvaraRadera
 13. Wow, så flott den ble! :)
  legger meg til som følger her inne hos deg! Fiiiin blogg du har :)

  Klem Silje

  SvaraRadera
 14. vilken fantastiskt söt liten clown! vilket roligt tyg. Kram

  SvaraRadera
 15. Hei:) Jeg har et supert tips til deg; bare sjekk her: http://www.spoonflower.com/fabric/125148 og her: http://www.spoonflower.com/fabric/464399. Søkeordet jeg brukte var "doll".

  Håper du finner noe du liker:)

  SvaraRadera
 16. Hade en sådan clown när jag var liten, men den var i röda nyanser. Mamma sydde den åt mig i början på 60-talet.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 17. Gillar massor! Tack för bröllopsinspirationen förresten, ska samla in lite tips och börja fundera :-)

  SvaraRadera
 18. Hej! Hittade precis hit genom http://popetotrora.blogspot.com/2011/03/liten-ga-bort-present.html och tittade igenom några av dina andra inlägg, bla detta. Därefter kollade jag min mail och fick se ett nyhetsbrev från Spoonflower med precis den här typen av mjukdjurs-tyg :-) Just nu har de en omröstningstävling: http://www.spoonflower.com/contest_voters/new?contest_id=97

  SvaraRadera
 19. se der ja!
  utrolig morsomt :)
  denne var jo stor og flott, kjempemorsomme å lage :)

  SvaraRadera
 20. Hej!! Fin sida du har! Min son har en liknande clowndocka som hans pappa lekte med som barn. Tyvärr är den på väg att falla ihop så jag letar också efter ljus och lykta efter alternativ!! Så är det någon mera som vet är jag tacksam!! Mvh/Marie

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra