måndag 5 september 2011

Marängsviss


Av alla smarriga saker man kan göra så måste väl ändå Marängsviss vara en av de smarrigaste?! Så förgrömmat gott! Och enkelt att göra.

Den fina skålen fick jag i födelsedagspresent av min rara mormor. Jag har nämligen märkt att det mesta porslinet jag fick för dryga tio år sedan, när jag tog studenten och flyttade hemifrån har blivit väldigt kantstött och tråkigt. Så det var helt enkelt dags för lite nytt i köksskåpen. Och då föll jag för serien Mynte från IB Laursen och mormor var snäll nog att ge mig tre skålar och en tillbringare. Nu måste jag bara komplettera samlingen med den fina vispskålen och dom söta pajformarna.
Sen står jag mig i tio år till.

14 kommentarer:

 1. Marängsviss brukar vara lika uppskattat av stora som små!
  Fin skål du fick också.

  SvaraRadera
 2. Tjusig skål och innehållet verkar ju ljuvligt också!

  SvaraRadera
 3. Det så skikkelig godt ut! Fin skål du har fått!

  SvaraRadera
 4. Ser för läckert ut med chokladen på!

  SvaraRadera
 5. MMmmm va gott! Och vilka underbara byer du har sytt. Kram

  SvaraRadera
 6. Hej! Mycket smarrigt är det. Snygg skål! Kram kram

  SvaraRadera
 7. Guuuud, vad sugen jag blev nu!

  SvaraRadera
 8. Hvor godt det ser ut da, jeg som ikke kan spise slike ting..åååå, er så lei den diabets tingen...kos deg, finfine skåler;))

  SvaraRadera
 9. Et ord: NAM!!!!

  Kuuule bukser nedenfor her!

  -Ellen Louise-

  SvaraRadera
 10. ååå... jag har också spanat in den serien. är din skål vit, eller? Jag är så sugen på ALLT i rosa :-) Har berättat för min man vad han ska göra för att göra mej glad!

  SvaraRadera
 11. här blev det bara glass till kaffet .
  men det där porslinet hade jag velat ha ..

  SvaraRadera
 12. Mums! Både åt IB Laursenskålen och svisset! Tur att jag inte såg det där igår för då hade jag blivit tvungen att sticka iväg till ica och handla glass, grädde och svänga ihop en egen!

  SvaraRadera
 13. JA! Det är definitivt ett av livets goda:) Vi delar på köksgörat på jobbet så man har ca två köksveckor per år och då ska man bjuda på fika på fredagen. Min förra vecka bjöd jag på marängsviss, och alla blev som tokiga! Då hade jag ju lite prestationsångest ska tilläggas, alla har med sig det ena bakverket efter det andra och här kommer jag med allt färdigköpt (eller ja, jag fick ju vispa grädden haha). Men som sagt, mycket poppis!

  En riktigt fin skål dessutom att servera den i. Hoppas du får en riktigt bra vecka, kram Therese

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra