Jag blev alldeles stressad i helgen för jag fick plötsligt för mig att vi hade missat Fettisdagen. Så i min iver att inte fira och svulla semlor allt för sent så satte jag och Viggo igång att baka bullar, vispa grädde och röra ihop mandelmassesmeten.
Nu hörde jag dock igår att Fettisdagen inte är förens nästa vecka. Stämmer det? Satt vi där hemma i helgen och trodde att vi firade Fettisdagen i efterskott men i själva verket så firade vi den i förskott?
Ja ja... efterskott eller förskott... hur som helst så var det gott i alla fall! Om det är någonting som faktiskt blir betydligt mycket godare när man göra det själv, istället för att köpa färdigt så är det semlor.
Åh vad gott det ser ut! Måste nog baka lite semlor på em...
SvaraRaderaHa, ha, ha. Japp, i förskott blev det. Men det är bra, för nu kan ni fira i förskott, i tid och i efterskott. Mer gott på det sättet. De hemmagjorda är klart godast dessutom. Kramen
SvaraRaderaJäklar vad gott det såg ut! Jag, som annars bakar så mycket, har faktiskt aldrig gjort egna semlor. Det kanske är dags att prova?
SvaraRaderaJa, det är korrekt. Nu på tisdag, 21/2, är den riktiga fettisdagen. :) Men semlor kan man väl inte få för mycket av?
SvaraRaderaMums, semlor är verkligen gott. Vi har hunnit äta flera stycken i olika omgångar redan :P Svårt att låta bli.
SvaraRaderahahaha... lite roligt ändå! Jag älskar hemmagjorda semlor, och åt en på min födelsedag i januari. Annars har det inte blivit någon då jag håller igen stenhårt. Tråkigt... men jag kan ju njuta av dina fina bilder :-)
SvaraRaderaDå hinner ni mer ett par semmelvändor till!:) Ser gott ut!
SvaraRaderaHej hej!
SvaraRaderaJapp då satt ni och lyxade i förskott:) Anledningen att jag vet är att jag har personalfikat på tisdag och jag tror att mina kollegor förväntar sig semlor.
Jag o lillfisen bakade minichokladsemlor med polkagrädde, från tidning baka...de blev mycket goda...
Ha en go dag!
hi hi...på forskudd eller etterskudd...det så i alle fall suuuuper godt ut.jeg ble skikkelig sulten her jeg sitter.
SvaraRaderaog den kjolen på innlegget under var bare super lekker. du er så flink altså.
Inte den blekaste du, men alla tillfällen att äta gott är rätta tillfällen ;-)
SvaraRaderaFettisdag??..hur kallas det så?..å att det sen kallas semlor,makes me wonder everytime...här heter de ju fastlagsbulla,semlor är ju sånt man äter till morgonmål,me skinka och ost i t.ex.
SvaraRaderaMen joo...nu i sönda är det fastlagssöndag och på tisdag fastlagstisdag...så i tid har ni varit :)
Har också undrat över när det är tycker att de som kommit på fettisdagen har marknadsförts sig dåligt. Hur som helst fick jag veta att det är den 21 och semlor kan man väl ändå inte äta för många av för det är ju så himlas gott.
SvaraRaderaMmmm yummie :-)
SvaraRaderaNam, det så godt ut! I fjor bakte jeg denne varianten: http://keiserensnye.blogspot.com/2012/02/ukens-oppskrift-fastelavensboller-med.html
SvaraRaderaLitt utradisjonell fastelavnsbolle uten krem, men vanvittig god. Anbefales!
Hehe, det er godt med det som er gjort!
SvaraRaderaI alle fall er det fastelavenssøndag til helgen her i Norge... og jeg liker mine boller med et strøk av jordbærsylte under kremen, og et lett melisdryss på toppen:)
Åååhs så sugen jag blev!
SvaraRaderaNam nam!!! :)
SvaraRaderaSå herlige bilder du deler med oss...
:)
STOR KLEM
De ser utrolig delikat ut!
SvaraRaderaKram, PiPa
Det så veldig godt ut! Nesten så jeg kan lukte de helt hit!! :)
SvaraRaderaNydelig kjole under her forresten:)
Mmmm vad gott det såg ut! Och vilka underbara lapptäcken du gör!
SvaraRaderaFor sent eller for tidlig spiller vel ingen rolle? ;o)
SvaraRaderaSer veeeeldig godt ut.
Så fin kjole i forrige innlegg Forresten. LIKER :o)
Ha en flott helg.