torsdag 20 september 2012

Höstplantering


Om jag knorrade och morrade lite över förra veckans torsdagstemaFabriken jublar jag över denna veckas tema. Höstplantering. Inte så mycket för att jag extremt intresserad av blommor och planteringar utan mer för att då äntligen kunde få ändan ur och göra ordning på balkongen med lite höstnytt.


Tomaterna och chilin från sommarens balkongodlingar har flyttat in i värmen tills dom mognar och övriga rester av sommarens blomsterprakt har flyttat till komposten.

Nu är det ljung, prydnadskål och höstaster som gäller.
Haha! Att jag ens vet vad blommorna heter är ju ett skämt. Ok, ljung är väl inte direkt den svåraste blomstern men för nåt år sedan sträckte sig mina blomkunskaper inte mycket längre än ros och tulpan. Och nu slänger jag plötsligt ur mig blomsternamn som Höstaster, Hortensia, Krysantemum och Anemone. Jag skyller det på åldern.


De, numer närmast obligatoriska pumporna fick såklart vara med på ett hörn i höstplanteringen också. Men jag har lärt av förra årets misstag då jag även inkluderade ett gäng höstäpplen i höstplanteringen. Dom äpplena gjorde mig väldigt populär hos fåglarna men ack så impopulär hos mannen som fick skura bort all fågelskit på balkongmöblerna. 


Mer höstblommor och inspiration, hittar ni som vanligt hos Fabriken.

11 kommentarer:

 1. Haha! Helt klart ett ålderstecken, du måste vara väldans gammal. Och jag då, som visste alla de där du nämnde. Ojsan!

  Tänk vad vår gubbe på torget har att erbjuda. Så himla fint. Lyxigt med ett helt bord av blommor.

  SvaraRadera
 2. Sååå vackert! Och rätt mycket samma blomnamn som jag hade kunnat slänga mig med ser jag, om jag hade kommit ihåg att det var så de hette :)

  Kramar

  SvaraRadera
 3. Ååå så mycket vackert!!!
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 4. Vackert! Så mycket härliga färger!!

  SvaraRadera
 5. Åh, vad fint. Jag är grymt imponerad över din blomkunskap, det är väl fint om det tillkommer sån kunskap med åldern ;)

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 6. Oj så vackert! Nu blev jag verkligen inspirerad att plantera lite höstblommor själv!

  SvaraRadera
 7. Om du är gammal så måste jag vara ljung, skitljung! :) Visst, jag fyller 33 imorgon men det är fortfarande den enda höstväxten jag kan namnet på!

  Ljung :)

  Fint har du då fått det på balkongen iallafall!

  SvaraRadera
 8. A just ja! Fabriken är igång igen! Nu får jag ta mig i kragen, det blir kul! Härliga färger du bjuder på!

  Kram!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra