torsdag 25 oktober 2012

Barnrum


Det härliga med barnrum är att man inte behöver hejda sig på samma sätt som i hemmats övriga rum. Det är bara att fläska på med allt fint man hittar och vill ha. Glöm Less is more. I barnrummet är det More is more, som gäller.


Viggos rum är utan tvekan det rum här hemma där majoriteten av mitt pyssel och fix ryms. Hans stora klädskåp såg ni tidigare i veckan. I en loppisfyndad trälåda trängs Pippi-dräkten, Superhjältedräkten och clownutstyrseln med en hel massa andra utklädningskläder. Ovanför spisen (där det nästan dagligen tillagas diverse läckerheter som t.ex lasange med chokladsås och makaroner med jordgubbar och blåbärsströssel) hänger en loppishylla som piffats med lite färg och tapet.


Men det har inte hänt mycket i rummet efter det att Viggo flyttade in för ett par år sedan och jag finner mig själv nästan dagligen ståendes mitt på golvet och fundera på hur jag ska förnya och göra om det. Det är ju inte dags än, men så småningom ska Flora flytta in också och då vill jag göra om det helt till deras gemensamma rum. Inte Viggos rum som Flora trängs in i.

Tapetdjuren kommer offras och väggarna målas om i någon fin färg. Eller så blir det vitt och en tapetserad fondvägg. Är sugen på denna eller denna. Varje gång jag funderar på fondväggar så ekar föresten ett citat i huvudet som jag hörde från Simon och Thomas för länge sen: "Fondväggar är bara för folk som inte har råd att tapetsera ett helt rum". Hahaha! Fick också en idé om att göra en sorts fondvägg av massa foton på Viggo och Flora. Ni vet direkt upp på väggen med washitejp. Ett perfekt användningsområde för alla Instagrambilder.

Ja, vi får se vad det blir. Än så länge sover Flora i vaggan i vårt rum och det kommer hon fortsätta med ett bra tag till. Men jag kommer surfa runt bland Fabriken-medlemmarna och suga åt mig så mycket inspiration och tips det bara går, idag när torsdagstemat är Barnrum.

9 kommentarer:

 1. Fint, fint, fint! Älskar tapetdjuren!

  SvaraRadera
 2. Ännu ett finfint barnrum. Härligt!

  SvaraRadera
 3. Barnrum är roligt, men klurigt! Gillar den där tapeten med husen på!

  SvaraRadera
 4. Sånna tapetdjur är jag sugen att göra, eller något annat motiv. Har du gjort dem själv?

  SvaraRadera
 5. Jättefint! Jag gillar dagens tema! Vad fina tapetdjuren är!

  SvaraRadera
 6. Superfint! Klart det är More is more som gäller ;)

  SvaraRadera
 7. Det är inte lätt det där, att få till det med två olika barn. Mina yngsta delar rum och jag kan bli galen på hur det ser ut. Men du är ju pysseldrottningen själv och kommer få till det dösnyggt

  SvaraRadera
 8. Älskar tapetdjuren, superfina! Vi har flera fondväggar hemma hos oss, undra vad det betyder... :) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Hihi, jag tänker också alltid på simon och thomas när jag tänker på fondväggar! Men det som ringer i mitt huvud är att fondtapeter är för fega människor :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra