söndag 27 januari 2013

Söndagsbild #4


Igår slukades årets första semla. Och årets andra.

Semlor är nog ett av de få bakverken som faktiskt är så sjukt mycket godare om man bakar dom själv istället för att köpa. Jag och Viggo bakade en sats på 20 bullar som jag tänkte att det borde väl räcka ett tag. Ack, så fel jag hade...!
Med tanke på den strykade åtgången redan första dagen så är det lika bra att skriva upp ett nytt semmelbak på To do-listan för kommande vecka.

Nu ska jag nog klämma årets tredje semla och samtidigt kika på fler söndagsbilder hos Fabrikens alla medlemmar.

19 kommentarer:

  1. Du ligger i alla fall lite i lä jämfört med mig på intag av semlor...har nämligen fått gravid-cravings på semlor!
    Så jag har nog ätit 8-9 stycken de senaste två veckorna ;-) fast små då. Det jobbiga är att orken inte riktigt finns till att baka. Så när första satsen blev halvbränd blev jag helt knäckt! Men så fick jag ändå till en bra sats i veckan. Nu börjar jag nog tröttna lite igen...
    Knasiga gravid-sug! Trevlig söndag :-)

    SvaraRadera
  2. Så fina! Och de ser ju himmelskt goda ut!

    SvaraRadera
  3. Finfin tallrik.. Sådana har jag också.. ;)

    SvaraRadera
  4. Oj mums! Brukar försöka hålla mig till "riktiga dagen", men det lyckas nog inte alla år...

    SvaraRadera
  5. Kul min söndagsbild är ju också mumsiga semlor...och ja visst är det underbart gott med egna nybakade!
    Kram Maria

    SvaraRadera
  6. Semlor är bäst, lagom, både bulle och bakelse. Jag gjorde först saffransemlor och nu äter jag "vanliga". Underbart gott!
    Hälsningar,
    Kristina

    SvaraRadera
  7. Mmmm det är ju så gott, jag ska nog kosta på mig en semla utan fyllning i år :)

    SvaraRadera
  8. Hemmagjorda är verkligen ap-goda! Och så där gosigt små ska de vara också. jättefina foton!

    SvaraRadera
  9. Kom hem till ett helt fat färdiga idag... Och visst är de bara så mycket godare än de där man köper!

    SvaraRadera
  10. Vi bakade också semlor här om dan, men åt faktiskt ingen (!) de stoppades i frysen till kommande kalas.

    SvaraRadera
  11. Åh gud så gott! Måste också baka en omgång ganska omgående känner jag :)

    /Sarah

    SvaraRadera
  12. Håller verkligen med, köpta semlor är tveksamt njutbara, hembakade är fantastiskt gott! Har inte haft semmelpremiär ännu men blev riktigt sugen nu.

    SvaraRadera
  13. Ja semlor är underbart goda och egenbakade är bäst (även om jag hittat riktigt bra köpe på stans surdegsbageri). Ha en fin vecka! Kram

    SvaraRadera
  14. 2 satser à 30 bullar styck. Slå det om du kan.. :)
    Fina halsband. Hur hinner du kvinna? Vad sprayade du mer?

    Du berättar väl när man kan se dig i tidningen! Tror att det blir superfint. Kul!!
    Januari är snart över, jag tar nog en månad till med undantag för lamineringsmaskinen då...
    Kram

    SvaraRadera
  15. Mmm, va gott att göra egna, helt klart godast!

    Kram
    Pernilla

    SvaraRadera
  16. Håller verkligen med! hemmabakat är godast och nu blev jag så galet sugen på semlor. Jag som inte ska äta så mycket godsaker. Men vad bra... då kan jag skylla på dig ;)
    Kram
    Helena

    SvaraRadera
  17. Men jisses så smarrigt det såg ut! Jag har faktiskt aldrig bakat mina egna semlor, är liksom ingen semelperson. Men om jag gör mina egna kanske det blir nåt helt annat...
    Ha en skön dag!

    SvaraRadera
  18. Semlor som är så gott!!! bakar dock inte själv ;( men dina såg fantastiska ut.Mmmmmmm

    SvaraRadera
  19. Jag kunde inte sagt det bättre själv! Bakar också semlor själv varje år. Sååå himla mycket smarrigare än köpta.

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra