Fredagsdessert som söndagsbild fungerade ju bra förra veckan så jag kör vidare på det vinnande konceptet.
Denna fredag kittlade vi våra smaklökar med Cheesecakebotten med moccamousse och marängkrisp. Som alla maträtter och efterrätter med långa namn så låter det ju avancerat men det var precis det motsatta. Väldigt enkelt att slänga ihop och en ljuvlig - men mastig - upplevelse.
And this is how you do it...
6-7 st digestivekex
ca 100 gram Philadelphia
1-2 msk florsocker
2 dl grädde
1 ägg
1/2 dl socker
1/2 dl kakao
1-2 msk starkt kaffe
2 tsk vaniljsocker
maränger
Krossa digestivekexen fint och blanda ihop dom med Philadelphian och florsockret.
Vispa ägg, grädde, kakao, socker och vaniljsocker till en pösig mousse. När det tjocknat, häll i kaffet och vispa ihop.
Tryck ner digestivebotten i portionsformar, klicka över moussen och garnera med krossade maränger.
Ät och njut!
Fler söndagsbilder hos Fabriken.
Hejsan!
SvaraRaderaNu är vinnarna korade i min tävling om Reunionljus. Kika gärna in för att se om just du vann!
Men jösses vad gott det där såg ut! Allt ser ju så mycket godare ut i glas också, tack för tipset!
SvaraRadera/Sarah
mumsfillibubban ...
SvaraRaderasöndagskram,
u
Det lät ju hur gott som helst! Hoppas du haft en bra dag.
SvaraRaderaO jösses!!!!!!! tack för det receptet! Ska göras bums!
SvaraRaderaKram
pernilla
som jag sa på instagram... nästan för snygga för att ätas! Men det låter onekligen gott!
SvaraRaderaSnyggt också! Vi fick en cheesecakevariant i glas på middag igår, med digestive, bär och philadelphiaröra, också smarrigt!
SvaraRaderaMen guuuu va gott det ser ut! Måste provas!
SvaraRaderaHmmmm, this looks so yummy!!!
SvaraRaderaHur kan jag ha missat detta!?! Herre Gud i sockerhimmelen - så gott!
SvaraRaderaBra uppslag inför helgen, eller i kväll ;)