torsdag 25 april 2013

Moodboard april


April tjugohundratretton har haft två stora fokusområden; målning och fix av lägenheten och den ljuvliga årstiden våren.


Det har varit tapetprover en masse, diskutioner om bästa våningssänglösningen i Viggo och Floras rum, val och kval mellan olika vita och grå nyanser (och väldigt många försök till förklaringar åt en undrande Viggo om varför man behöver måla de vita väggarna vita. Att dom är slitna och behöver fräschas upp ses visst inte som en tillfredsställande förklaring) och övertalning av Julia att vi inte ska ha svarta väggar i hennes rum.


Målningen är i full gång och jag betar av rum efter rum. Vårt sovrum är redan klart (bilder kommer), hallen beräknas bli färdig ikväll och Julias rum är nästa på listan.


Och mellan varven, medan jag väntar på att spackel och målarfärg ska torka så går jag över till fokusområde nummer två - våren. Balkongen är städad, tyg till nya kuddar är inhandlat och i fönstret gror tomatplantorna.


Det kan tyckas att det är mycket på gång här. Helt rätt. Men mitt uppe i mina projekt känner jag, nästan för första gången i år lugn och ro. Ett lugn och en tillfredsställelse att det äntligen, äntligen blivit vår på riktigt. Inga mer minusgrader och krånglande med massa ytterkläder och det ljuvliga ljuset. Dagarna känns plötsligt så mycket längre. Och på längre dagar hinner man få mycket mera gjort. Mer lugn och mindre stress, med andra ord.


April har lätt varit den bästa månaden hittills i år. Inspirationen, energin, värmen och ljuset. Dom har alla återvänt med besked och jag känner mig laddad till tänderna.

Titta gärna in hos Fabriken idag. Det brukar vara en riktigt fröjd för ögat och en enorm energiboost när medlemmarna varje månad visar sina moodbards. 

16 kommentarer:

 1. Så snyggt arrangerat! Och det syns tydligt vad som varit april för dig. Det ska verkligen bli spännande att se mer av de färdiga resultaten. Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Oj så glad man blir av bilderna! Älskar färgkombinationerna med mint, rosa och grått :) Är det annars Ferm livings Harlequin tapet ellr någon annan?

  SvaraRadera
 3. Det säger liksom bara tjoff tjoff tjoff omdig. Så imponerad. Effektiv!

  Och ditt mood speglar det. Så vackert och så mycket fint att titta på.
  Heja dig!

  Stora kramar.
  från-hon-som-inte-beklagar-sig-över-sitt-moodboard-idag-:)

  SvaraRadera
 4. Men du, queen of april mooodboard!! Fasiekn vad snyggt. Älskar varendaste bild. Visst är det den gröna rutan, inte grå? Har ni bestämt er?

  ps. jag var i skärholmen idag. inte det samma utan dig. inte alls.... :(

  SvaraRadera
 5. Ljuset ja...tänk att det äntligen kom och med den ny energi ..:)
  Fint moodboard.

  / Pernilla

  SvaraRadera
 6. Så himla fint alltihop! Jag ville också ha svarta väggar en gång i tiden. Och nu bara vita..!

  SvaraRadera
 7. Men härliga inlägg! Så pepp jag blev nu, ska nog genast gå och planterna nåt...vad som helst bara det får lukta lite jord i kvällssolen. Vill verkligen se resultatet av all make over!

  SvaraRadera
 8. Åh, vilka fina bilder! Är väldigt förtjust i de rutiga tapetproverna som skymtar! /Hanna

  SvaraRadera
 9. Härliga, härliga bilder... och jag håller med dej, helt plötsligt får man mycket mer gjort. Härligt!
  Lycka till med allt målande, och det där med vitt på det vita förstår jag precis...!

  SvaraRadera
 10. Så mycket härlig energi och otroligt vackra bilder! Jag ser att ni har en finfin tapet där (harlequin) - jag bara väntar på något ställe där jag kan få sätta upp den men får nog vänta ett bra tag till.

  Härligt att våren kommer nu. Inte fort men den kommer. Kram till dig.

  SvaraRadera
 11. Ljuset gör underverk med ork och energi och lust! Jag gillar massor sådana där harlekinmönstrade saker (som tapeterna jag skymtar underst) Har ni dem på någon av era nya väggar?

  SvaraRadera
 12. Härligt och de där fina tapetproverna har jag ockå sneglat på, har en hall i brunt och gult ála 80-tal som behöver en rejäl uppfixning :)
  Du verkar ha mycket på gång och visst hjälper våren med det härliga ljuset till att få timmarna att räcka lite bättre!

  SvaraRadera
 13. Ååå ser att vi har samma smak. Tapeten i mint grönt från ferm living har leksaksavdelningen i min butik fått äran att bära. såååååååå fin! Kramemelie

  SvaraRadera
 14. Älskar dom där tapeterna så sjukt sjukt mycket!

  SvaraRadera
 15. Vilken härlig moodboard och jättefina foton! Ser lite ut som mitt arpil, har vart mycket både måla och plantera :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra