torsdag 30 maj 2013

Maj moodboard


Vad hände?! Var tog maj vägen? Om två dagar är maj slut, snabbare än jag ens hann säga "Välkommen kära vår, tack för att du äntligen kom", och det känns som jag knappt gjort eller hunnit en enda sak den här månaden.


Majs fokus har varit ganska jämt fördelat på tre saker - mat, resor och tyger.


Maj, sol och värme innebär startskottet för stora mat- och frosserisäsongen. Grillböckerna som samlat damm under vinterhalvåret har luftats, länklistan över mat- och bakbloggar har kollats igenom nästan varje dag och jag har bläddrat frenetiskt i varenda mattidning jag kommit över och planerat vårens och sommarens middagar och fester. Visst är det gott och roligt att äta även under det mörka vinterhalvåret men grytor och ungsbakat spelar inte direkt i samma liga som nygrillat.


Maj har också ineburit ett stort fokus på resor. Kristi Himmelfärdshelgen spenderades i Paris, vi lyfter mot Spanien om fyra dagar, tågbiljetter har bokats till julivecka på Västkusten och en massa research och planerande har gjorts för en resa till Legoland under sensommaren (inget bokat än så tips och tankar mottages tacksamt!).


Och så har jag sytt under maj. Efter att ha stått mer eller mindre orörd under en tid så fick symaskinen jobba hårt de sista veckorna i maj. En hel hög ljuvliga tyger och underbara band åkte med i väskan hem från Paris och det skapade mer sylustan än på bra länge.


Vi kan ju inte lämna maj utan att prata om blommorna. Överallt dessa ljuvliga blomster. Så fort man går utanför dörren så ser man dom.
Maj blev månaden då jag svek blomstergubben på torget och istället stålsatte mig mot grannarnas föraktande blickar när jag knipsade grenar från de blommande träden utanför huset. Bra för plånboken, dåligt för grannsämjan.


Kasta er nu vidare till Fabriken för att se de andra medlemmarna moodboards för maj och sedan kastar vi oss in i juni med skolavslutning, nationaldag, midsommar och allt annat härligt som den innebär.

8 kommentarer:

 1. Härlig moodboard och jag säger detsamma, var tog maj vägen, vackraste månaden bara ruschar förbi i vanlig ordning.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 2. Så himla fint Petra. Inte konstigt att maj försvunnit, så mycket som du hunnit med :) Och vad mycket kul ni har att se fram emot!

  SvaraRadera
 3. Fin moodboard, Paris.. ljuvligt! Kraaam Pia

  SvaraRadera
 4. Mitt enda legolandtips är att om dom fortfarande har "ta legobilskörkort" så låt ungarna göra det om dom vill, även om det är dyrt. Mamma och pappa får fortfarande (~15 år senare) höra om hur taskigt det var att vi inte fick göra det. ;P

  Och ät pommes! Även om dom är dyra så är legopommes fett häftigt för barn i alla åldrar och typ en av få saker som jag fortfarande minns från legoland. ;P

  SvaraRadera
 5. Jag fattar inte heller var maj tog vägen! Helt galet vad fort det har gått. Och samtidigt; min brorson föddes i början av månaden och nu känns det helt knäppt att han inte ens är fyra veckor, det känns ju som att han alltid har funnits. Konstigt det där med tidsuppfattning...
  Trevlig resa!

  SvaraRadera
 6. Vilken fin summering av maj. Dessa tyger, så fint. Jag har ju för några år sedan tränat bort tygmissbruken, du får mig att vilka bege mig ner i träsket igen.... Fint torn, gillar det så mycket. Jag fick med mig en frihetsgudinna till samlingen nu. Vad kan du hitta i Spanien. En tjurfäktare kanske?

  SvaraRadera
 7. Fin samling av maj. Och det blev ett Eiffeltorn ser jag. Trevlig helg!

  SvaraRadera
 8. gillar dina bilder så mycket - massor.
  och så gillade jag dina behind the scene bilder. hihihi.
  ja tänk så man håller på va! hahahahha

  kram.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra